Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Op zaterdag 22 en 29 april om 16.05 kunt u kijken naar Charles Aznavour Live in Concert op NPO 2. De Franse chansonnier heeft inmiddels de leeftijd bereikt van 92 jaar en trekt wereldwijd nog steeds volle zalen. Eind 2015 trad de Franse grootmeester op in een uitverkocht Palais des Sports in Parijs. 

Samen met zijn live-band laat de legendarische Franse zanger zijn publiek genieten van grote successen en klassiekers uit zijn imposante repertoire, zoals Les Émigrants, Je Voyage, Mes Emmerdes, Hier Encore, La Bohème, Emmenez moi en Non Je n’ai rien oublié.

In zijn toespraak tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie begin dit jaar, op het Koninklijk Paleis in Amsterdam sprak hij het nog uit. “Ik ben niet bang om Abraham te ontmoeten.” Koning Willem-Alexander verheugt zichzelf op deze bijzondere dag en is van mening dat het leven begint bij vijftig en dat is tegenwoordig het nieuwe dertig.

Hij nodigt honderd vijftig jarigen uit om samen met hem en Koningin Maxima zijn vijftigste verjaardag te vieren tijdenseen feestelijk diner. Dat plaatsvindt op vrijdagavond 28 april in het Koninklijk Paleis in Amsterdam, voorwaarde is wel dat de genodigden ook een kroonjaar vieren op 27 april. Na het diner wordt het Paleis vijftig uur onafgebroken opengesteld voor het publiek. Een bijzonder mooi initiatief! Lees het gehele artikel in de april editie van Vijftig+ Magazine.

Lees ons reisverslag over Zuid-Afrika! Ver weg van alle drukte, ligt de Noordkaap. Misschien niet de eerste keus om te bezoeken voor wie naar Zuid-Afrika gaat, maar dat is een geheel onterechte beslissing. Durf eens af te wijken van de gebaande paden en bezoek dit onbekende stukje paradijs op aarde. Het imposante landschap met talloze wilde dieren is uitgestrekt en ongerept en maakt een verpletterende indruk. Je voelt het: de natuur is hier de baas en de mens is er maar te gast. Iedereen die dit prachtige natuurgebied gaat bezoeken, doet dit dan ook met diep respect. Namukelekile, welkom in Zuid-Afrika!

Doe ook mee met de Konklijke winactie in Vijftig+ Magazine en maak kans op de dvd '60 jaar Oranje op tv' of de 'Koningsdag puzzel' van Jan van Haasteren! ga hier naar de pagina om u aan te melden

Joke Bruijs en Gerard Cox

Joke Bruijs en Gerard Cox, het gouden koppel worden ze wel genoemd. Ooit waren ze veertien jaar met elkaar getrouwd, binnenkort gaan ze weer samen het theater in met hun nieuwe voorstelling De Oase Bar. De passie en de liefde is misschien weg, maar het wederzijdse respect en de warme vriendschap is er nog steeds. Ze vullen elkaar feilloos aan, het samenwerken is voor hen beiden een feestje en het publiek vindt het altijd verrassend om te zien hoe ze met elkaar omgaan. 

Onlangs had de redactie van Vijftig+ in de Kijker een dubbelinterview met deze gedreven en sympathieke vedetten om onder andere te ontdekken wat het geheim is van hun jarenlange samenwerking. In deze editie van Vijftig+ in de Kijker vertellen ze enthousiast over hun leven en het werk dat nog steeds zo ontzettend belangrijk voor ze is. (foto: Roy Beusker - De Oase Bar)

Ga hier naar de abonnementenservice van Vijftig+ in de Kijker

Mirjam heeft in de oktober editie een interview met Berdien Stenberg

De 58 jarige Berdien Stenberg is een bevlogen, positieve en energieke vrouw met een boeiende carrière. In 2008 getroffen door borstkanker, maar ondanks deze aangrijpende gebeurtenis blijft ze positief in het leven staan. Ze is intens gelukkig met man en kinderen en zit nog boordevol plannen. Op een regenachtig zomerdag zit ik tegenover haar in haar sfeervol ingerichte huis in Almere. We drinken cappuccino met uitzicht op de tuin met een kleurrijke bloemenpracht, wanneer Berdien met zichtbaar enthousiasme begint te vertellen over haar leven. Met haar meisjesachtige uitstraling, oogt ze fragiel, maar tijdens het gesprek kom ik erachter dat ze eigenlijk een sterke persoonlijkheid is... Lees het gehele interview in het gedrukte magazine.

Ook in deze editie, hoe je als 55-plusser aan een leuke baan komt 

Hoewel het kabinet de afgelopen twee jaar 67 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld om werkloze 55-plussers weer aan een baan te helpen, zitten er op dit moment 129.000 mensen van 55 jaar en ouder werkloos thuis*. MKB uitzendbureau WerkTalent is van mening dat niet alleen de regering maar ook uitzendbureaus een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het tegengaan van werkloosheid onder ouderen. Daarom presenteert WerkTalent tien gouden jobtips: de handigheidjes om op latere leeftijd aan een baan te komen... Lees verder in het gedrukte magazine.

En... lot huisdieren vaak onzeker na overlijden of scheiding baasjes

Meer dan de helft van de huishoudens in Nederland heeft een huisdier. Zij beschouwen hun huisdier vaak als een lid van het gezin. Maar hoe het verder moet met hun huisdier na hun overlijden of scheiding, weten ze niet. Uit een peiling van Netwerk Notarissen onder 700 huisdierenbezitters blijkt dat meer dan de helft van hen niks geregeld heeft voor de verzorging van hun huisdier als ze dat zelf niet meer kunnen, of als ze gaan scheiden. “Misschien staan mensen er onvoldoende bij stil dat hun huisdier hen kan overleven of dat het dier een strijdpunt in een scheiding kan worden”, zegt Lucienne van der Geld, juridisch directeur van Netwerk Notarissen. “Wij willen mensen hiervan bewust maken.”

Voor slechts € 9,90 heeft u een jaarabonnement op Vijftig+ in de Kijker! Ga hier naar de pagina om u aan te melden. 

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013
Magazine voor 50-plussers