Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Het delen van informatie, vinden van leuke uitjes, of  bijvoorbeeld gemakkelijk chatten met vrienden en familie maakt Facebook erg aantrekkelijk om gemakkelijk contact te leggen. Eenzaamheid is voor veel ouderen een probleem, dankzij het sociale aspect kan Facebook hier wellicht verlichting in brengen.

IPad Cursus
In de iPad cursus voor senioren op www.ipadvideolessen.nl leert u gebruik te maken van de iPad. De reden waarom mensen een iPad hebben is vaak om makkelijker contact te maken met mensen via het internet of mail. De jongere generatie is deze fase al voorbij en legt met name contact via Facebook. Facebook is een sociaal platform waar mensen een persoonlijke pagina beheren en in contact kunnen komen met wie zij maar willen.

Hoe werkt Facebook dan eigenlijk?
Iedere gebruiker van Facebook heeft zijn eigenlijk profiel pagina. Op deze pagina kunt u bijvoorbeeld een foto van u zelf plaatsen, zodat mensen weten dat u het bent. Naast een foto kunt u wat achtergrond informatie prijs geven zoals uw woonplaats of u een relatie heeft, wat voor werk u heeft gedaan of nog steeds doet. U kunt uiteraard zelf bepalen wat u wel en niet wilt prijsgeven.

Uw profiel pagina is uw eigendom
Via uw eigen profiel kunt u een bericht plaatsen op uw pagina, bijvoorbeeld als u vragen heeft of iets leuks te vertellen heeft. U bepaald zelf welke mensen uw berichten kunnen lezen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat alleen vrienden van u, uw bericht kunnen lezen of het bericht openbaar maken zodat het zichtbaar is voor iedereen. Meer over het maken van een profiel leert u met de iPad cursus van www.ipadvideolessen.nl

Wilt u meer leren over Facebook?
Een onderdeel op de website Ipadvideolessen.nl is de iPad video cursus over het gebruik van Facebook, in deze serie laat www.ipadvideolessen.nl zien hoe u de Facebook applicatie download, hoe u een profiel kunt aanmaken en hoe u gemakkelijk vrienden, kennissen en familie op Facebook kunt vinden. Deelnemen aan deze handleiding Facebook voor Senioren is gemakkelijk u hoeft enkel lid te worden van iPad video lessen!

Lees meer

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------