Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

 NRC **** "73-jarige Anne Wil Blankers als waardige prostituee" "De tengere self-made acteur Aziz Akazim (1992) speelt Momo als 16-jarige. Hij verrast met kinderlijk naïef spel, vet Marokkaans accent en goed getimede komische versprekingen." Telegraaf **** "Anne Wil Blankers krijgt met deze karakterrol absoluut de kans om te schitteren en te laten zien waarom ze al jaren tot de top behoort."

Parool **** “Als Momo staat hij [Aziz Akazim] even veel op het toneel als Blankers: de spontane selfmade acteur versus de old school theatercoryfee. [...] Madame Rosa is een kroon op Blankers' toneeljubileum, maar het is ook de start van een nieuwe theatercarrière.”

Het verhaal van Madame Rosa is gebaseerd op het boek La Vie devant soi van Romain Gary in een bewerking van Xavier Jaillard en vertelt het aangrijpende maar ook geestige verhaal over de liefde tussen een joodse vrouw en een moslimjongen. Rosa (Anne Wil Blankers), een joodse vrouw van Poolse komaf die concentratiekamp Auschwitz overleefde, is na een leven als tippelaarster een pension begonnen waar ze tegen betaling kinderen van jonge prostituees opvangt. Een bijzondere relatie heeft ze met haar lieveling Momo (Aziz Akazim), een Algerijnse jongen. Ze wonen aan de zelfkant van de grote metropool Parijs en slaan zich dapper door de dagelijkse ellende. Maar Rosa’s lichaam en geest worden zwakker en zwakker. Madame Rosa leunt steeds meer op Momo. De jongen moet toezien hoe ze wegzinkt in haar herinneringen, fantasieën en wanen. Hij verzorgt haar en blijft bij haar wanneer ze zich opmaakt voor haar laatste en moeilijkste reis.

Met Anne Wil Blankers, Aziz Akazim, Stefan de Walle (t/m mei), Reinout Bussemaker (juni) en Mohammed Azaay Regie Theu Boermans. Tournee t/m 15 juni 2014

Extra voorstellingen nu in de verkoop: 12 t/m 15 juni Koninklijke Schouwburg Den Haag:

www.nationaletoneel.nl/madame-rosa

Door de huidige coronacrisis verschijnt
Vijftig+ Magazine momenteel niet geheel volgens planning.
In deze periode versturen wij
extra nieuwsbrieven per e-mail. U kunt zich
hiervoor gratis aanmelden via deze link  
Wij hopen op uw begrip. 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013