Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Daarnaast is zij een mooie aanvulling op het  fietspadennetwerk en op de Zaanhopper. Je kunt vanuit Zaanstad op een mooie dag op de fiets stappen en naar Zaandam Centrum rijden, om daar naast de kade bij het Zaantheater bij de Wilhelminasluis met de fiets op de Zaanboot te stappen. De dienstregeling van de Zaanboot sluit aan op de Zaanhopper. Reizigers kunnen met een overstap bij de sluizen in Zaandam een vaart maken van Amsterdam naar Wormerveer via de Zaanse Schans. 

De boot vaart via een van oudsher bekende handelsroute: over Zaan en IJ. Ook voor Amsterdammers en toeristen bij uitstek een kans om de mooie Zaanstreek te ontdekken. En, zo horen we van de reizigers, is het gewoon een mooie tocht door de haven van Amsterdam.

Tip: maak een rondje. Heen met de boot en terug met de trein of bus! 

De bootverbinding is een initiatief van RijksVastgoedOntwikkelBedrijf (RVOB), als ontwikkelaar van het Hembrugterrein en gemeente Zaanstad. De Hollandse Vaartochten Maatschappij (HVM) exploiteert de lijn. Deze partners maken het mogelijk om voor € 3,- per kaartje (enkele reis) de boottocht te maken. De fiets en kinderen tot 11 jaar kunnen gratis mee. 

Meer informatie: www.zaanboot.nl en voor de aansluitende Zaanhopper: www.zaanhopper.nl

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013