Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Ook dit jaar wordt er weer een wedstrijd gehouden onder de Keramisten en Beeldhouwers met als thema “BEWEGING”.  De bezoekers zijn de jury, dus kom en stem op uw favoriet!

Tevens is het middenplein van het Lange Voorhout het startpunt van diverse programmaonderdelen. Zo kunt u kijken naar een demonstratie goud- en zilversmeden en is Anton Siedsma aanwezig met zijn collectie Verkade Albums en schoolplaten. Op het middenplein vindt u ook de boekenmuur van Cees de Vos. Deze immense muur is wel 25 meter lang en telt duizenden boeken. Er is dus voor ieder wat wils te vinden. De informatiestand op het middenplein is het startpunt van de gratis literaire stadswandelingen onder leiding van de ervaren gidsen van het Gilde en de gratis rondleiding langs de beelden van Den Haag Grandeur.

Het Haags Openbaar Vervoer Museum zal ook aanwezig zijn op het Lange Voorhout met een aantal historische trams. De bezoekers kunnen met deze trams een rondrit door de stad maken. In tegenstelling tot alle andere programmaonderdelen, die gratis zijn, zal het museum een kleine bijdrage vragen voor deze ritten.

Naast de activiteiten op het Lange Voorhout doen de diverse galeries op het Noordeinde en de Denneweg ook hun deuren open. Bijzonder zijn S. van Leeuwen antiquairs op het Noordeinde nr. 164, David Aardewerk in de Molenstraat 3 en Elephant & Castle op de Mauritskade 91.

In de Nobelstraat vindt u veilinghuis Het Venduehuis. Het hele weekend houdt Het Venduehuis open huis van 13.00 tot 16.00 uur. Tijdens dit open huis kunt u genieten van een preview van een selectie uit het aanbod van de Algemene Kunst- en Antiekveiling, die op 3 en 4 september in het Venduehuis wordt gehouden. Tevens is er gratis taxatie en inname van kunst en antiek voor deze najaarsveiling. Het Venduehuis is te bereiken met de gratis paardentram vanaf het Lange Voorhout. Kaartjes hiervoor zijn verkrijgbaar bij de informatiestand.

Het gehele programma, inclusief alle starttijden, van de Haagsche Kunst- en Antiekdagen kunt u vinden op www.hkad.nl of vraag de gratis brochure aan bij Marktland Evenementen BV, 0174-225501.

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013