Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Mirjam heeft in de oktober editie een interview met Berdien Stenberg

De 58 jarige Berdien Stenberg is een bevlogen, positieve en energieke vrouw met een boeiende carrière. In 2008 getroffen door borstkanker, maar ondanks deze aangrijpende gebeurtenis blijft ze positief in het leven staan. Ze is intens gelukkig met man en kinderen en zit nog boordevol plannen. Op een regenachtig zomerdag zit ik tegenover haar in haar sfeervol ingerichte huis in Almere. We drinken cappuccino met uitzicht op de tuin met een kleurrijke bloemenpracht, wanneer Berdien met zichtbaar enthousiasme begint te vertellen over haar leven. Met haar meisjesachtige uitstraling, oogt ze fragiel, maar tijdens het gesprek kom ik erachter dat ze eigenlijk een sterke persoonlijkheid is... Lees het gehele interview in het gedrukte magazine.

Ook in deze editie, hoe je als 55-plusser aan een leuke baan komt 

Hoewel het kabinet de afgelopen twee jaar 67 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld om werkloze 55-plussers weer aan een baan te helpen, zitten er op dit moment 129.000 mensen van 55 jaar en ouder werkloos thuis*. MKB uitzendbureau WerkTalent is van mening dat niet alleen de regering maar ook uitzendbureaus een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het tegengaan van werkloosheid onder ouderen. Daarom presenteert WerkTalent tien gouden jobtips: de handigheidjes om op latere leeftijd aan een baan te komen... Lees verder in het gedrukte magazine.

En... lot huisdieren vaak onzeker na overlijden of scheiding baasjes

Meer dan de helft van de huishoudens in Nederland heeft een huisdier. Zij beschouwen hun huisdier vaak als een lid van het gezin. Maar hoe het verder moet met hun huisdier na hun overlijden of scheiding, weten ze niet. Uit een peiling van Netwerk Notarissen onder 700 huisdierenbezitters blijkt dat meer dan de helft van hen niks geregeld heeft voor de verzorging van hun huisdier als ze dat zelf niet meer kunnen, of als ze gaan scheiden. “Misschien staan mensen er onvoldoende bij stil dat hun huisdier hen kan overleven of dat het dier een strijdpunt in een scheiding kan worden”, zegt Lucienne van der Geld, juridisch directeur van Netwerk Notarissen. “Wij willen mensen hiervan bewust maken.”

Voor slechts € 9,90 heeft u een jaarabonnement op Vijftig+ in de Kijker! Ga hier naar de pagina om u aan te melden. 

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------