Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Vierdaagsevoorzitter Jack van der Boon is er trots op dat het evenement na ruim drie lustra nog steeds aan populariteit wint. “De Vechtdal Fietsvierdaagse wordt ieder jaar gehouden in de eerste week van september. Dan is het weer vrijwel altijd goed en zijn de meeste mensen weer terug van vakantie. De jongeren hebben alweer een paar weken gewerkt en te 65-plussers maken zich op voor de winter. Zo’n weekje fietsen in het Vechtdal is voor iedereen een mooie afsluiter van de zomer.” Hij maakt snel een rekensommetje. “Gemiddeld hebben we jaarlijks zo'n 3000 deelnemers. Er worden routes van 40 en 60 kilometer gereden. Wanneer je dat allemaal bij elkaar optelt, denk ik dat er in totaal zo’n zeven miljoen kilometer is gefietst in het Vechtdal. Moet je kijken wat dat betekent voor de sector recreatie en toerisme.”

Onder het motto ‘Pak de fiets, maar stap ook eens af’, neemt de organisatie jaarlijks zoveel mogelijk bezienswaardigheden op in de route. “Naast molens, zijn er een flink aantal bijzondere galerieën, tuinen en musea in de route opgenomen die bezocht kunnen worden”, vertelt Wim Borst.

De Vechtdal Fietsvierdaagse wordt gehouden van dinsdag 1 september t/m vrijdag 4 september 2015. Meedoen? Kijk op www.vechtdalfietsvierdaagse.nl of volg ons op onze facebookpagina.  

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013