Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Community tegen Eenzaamheid

De Community tegen Eenzaamheid is een initiatief van diverse organisaties uit de Haagse regio in de strijd tegen de toenemende eenzaamheid onder ouderen. Of het nu gaat om koken met de buren, samen boodschappen doen, de huisarts vragen om actief mee te kijken of die enkele kans aangrijpen om contact te maken met diegene die dat contact normaal schuwt; het gaat binnen de Community tegen Eenzaamheid om het bedenken van praktische handvatten om eenzaamheid in de grote stad te bestrijden.

De Community tegen Eenzaamheid streeft ernaar mensen en organisaties te verbinden rondom dit thema en bestaat uit vertrouwde én nieuwe hoofdrolspelers uit de Haagse regio. Op woensdag 16 december schuiven zij aan tafel bij de Haagse senioren. 

Seniorvriendelijkheid is één van de speerpunten van het ouderenbeleid van de gemeente Den Haag. Verantwoordelijk wethouder Karsten Klein (Zorg en Welzijn): “Bestrijding van eenzaamheid onder senioren in Den Haag is een belangrijk thema waar wij ons als gemeente actief voor inzetten. Samen met verschillende organisaties en partners vormen we de Community tegen Eenzaamheid omdat wij tenslotte allen een gedeelde verantwoordelijkheid hebben om eenzaamheid tegen te gaan. De start van de Community is een prachtig initiatief. Het is goed om te zien dat diverse organisaties zich inzetten om de Haagse senioren in aanloop naar kerst samen te brengen en hen te trakteren op een sfeervolle middag,” aldus Klein.

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013