Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Dit jaar is het 90 jaar geleden dat de allereerste gietijzeren pan werd geproduceerd door Le Creuset® in Fresnoy-le-Grand. Om dit jubileum te vieren komt het merk met een ‘limited edition’ versie van de cocotte. Deze replica van de allereerste braadpan is momenteel in een oplage van 90 stuks voor de Nederlandse markt beschikbaar gekomen.

Alle exemplaren zijn genummerd en gehuld in een fraaie verpakking met een certificaat en een buisje met zand van de unieke mal. Daarnaast is een interactieve ‘verjaardagswebsite’ gelanceerd waarop fans uit de hele wereld foto’s, video’s en berichten van hun mooiste momenten met Le Creuset® kunnen delen: www.leCreuset90.com

Het waren twee Belgische partners die negentig jaar geleden een gieterij in Fresnoy-le-Grand openden. De één gespecialiseerd in emailleren, de ander deskundig in proces van het smelten van ijzer, beiden met de ambitie om hoogwaardig geëmailleerd gietijzer in kleur te produceren. De eerste kleur van email had de oranje kleur van een vlam, geïnspireerd door de tinten van het gesmolten gietijzer, een revolutie in een periode waarin keukengerei somber en grijs was. In die 90 jaar is Le Creuset uitgegroeid tot een mondiaal bedrijf dat een uitgebreide collectie keukengerei produceert van onberispelijke kwaliteit met behoud van de ambachtelijke waarden.

De jarige pannen zijn te koop bij de betere warenhuizen, kook- en huishoudwinkels en diverse webshops.

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013