Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

“20 jaar geleden was internet science fiction, nu is het gewone dagelijkse kost”

In het kader van dit lustrum heeft SeniorWeb haar leden en vrijwilligers gevraagd wat 20 jaar internet hun heeft gebracht. Uit deze peiling blijkt dat zij vooral het praktische gemak van internet waarderen. Het dagelijkse leven is  makkelijker geworden door internetbankieren (85%), digitale overheidsdiensten (63%), online routes kunnen plannen/de weg kunnen vinden (61%) en online winkelen (52%). Verder verrijkt internet het leven doordat men altijd en overal eenvoudig informatie kan opzoeken (80%) en contact kan onderhouden met familie en vrienden via bijvoorbeeld e-mail, Skype of WhatsApp (60%).  

Veel senioren laten dan ook weten dat computers en internet hun wereld hebben vergroot. Ze zouden nu absoluut niet meer zonder kunnen en willen. Ook al was niet iedereen meteen enthousiast. Een respondent verwoordt het mooi: “20 jaar geleden: om wanhopig van te worden die PC, over het balkon ermee! 20 jaar later: geen PC? Om wanhopig van te worden!”

SeniorWeb pop-up museum

Op 20 september wordt het SeniorWeb museum om 11.00 uur feestelijk geopend door twee van de oprichters van SeniorWeb, Alexander van de Kerkhof en Ger Tielen, door de huidige voorzitter van de vereniging Lieteke van Vucht Tijssen en de directeur Daniel de Levita. Het pop-up museum neemt SeniorWeb bezoekers mee terug in de tijd en laat zien welke ontwikkelingen de organisatie heeft doorgemaakt. Daarnaast is er meer te lezen en zien over de geschiedenis van de diverse opslagmedia. Het museum is te bezoeken op de 50PlusBeurs tot en met 24 september.

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013