Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Thema Mobiliteit

De Valpreventieweek staat dit jaar in het teken van Mobiliteit. Mobiel blijven is voor ouderen erg belangrijk. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven en zorgt voor een lager valrisico. Een val heeft een grote impact op het leven van ouderen en hun sociale omgeving. In 2014 belandden 36.300 ouderen op de spoedeisende hulp na een ongeval in relatie tot mobiliteit.Dit ging om bijvoorbeeld fietsongevallen of een val met een rollator. Belangrijk dus om aandacht te besteden aan valpreventie!

Activiteiten door het hele land

In de Valpreventieweek laten zorgverleners zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten en welzijnswerkersouderen op een laagdrempelige manier kennis maken met valpreventie. Door het hele land organiseren deze professionals activiteiten om het thema mobiliteit onder de aandacht te brengen bij ouderen. Denk hierbij aan een Rollatormiddag, screening met de Valanalyse of een proefles In Balans. Zij kunnen hierbij gebruik maken van gratis posters en andere materialen van VeiligheidNL. Tijdens de Valpreventieweek wordt ook eendigitale landkaart gelanceerd waar ouderenop zoek kunnen naar aanbieders van valpreventie-activiteiten (zoals Otago, Valanalyse en In Balans) in hun buurt.

Valpreventie Award 2016

Organisaties of professionals die tijdens de valpreventieweek een activiteit organiseren en deze aanmelden bij VeiligheidNL, maken kans op het winnen van de Valpreventie Award 2016. Met deze Award wint de organisatie 500 euro die te investeren is in valpreventie. Kijk voor meer informatie en download en bestel de materialen op www.veiligheid.nl/valpreventieweek 

Door de huidige coronacrisis verschijnt
Vijftig+ Magazine momenteel niet geheel volgens planning.
In deze periode versturen wij
extra nieuwsbrieven per e-mail. U kunt zich
hiervoor gratis aanmelden via deze link  
Wij hopen op uw begrip. 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013