Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Iedere deelnemende kringloopwinkel heeft een feestelijk programma samengesteld en zorgt er gegarandeerd voor dat de winkel vol ligt met goeie koopjes. Kijk op www.kringloopdag.nl voor deelnemende winkels bij u in de buurt en/of de social media kanalen van de deelnemende kringloopwinkels zelf.

Een goede koop doe je bij de kringloop

Het thema van Nationale Kringloopdag 2016 is “Een Goeie Koop”. Iedereen die spullen inlevert of koopt bij een kringloopwinkel levert een bijdrage aan het milieu. Door spullen nog een tweede (of derde of vierde…) te bieden wordt er minder afval geproduceerdén hoeft er niets nieuws geproduceerd te worden. Van de 140 miljoen kg aan goederen die per jaar worden opgehaald door de winkels aangesloten bij de BKN, wordt 86 % opnieuw verkocht of hergebruikt. Dit scheelt 110 miljoen kg CO2 uitstoot en staat gelijk aan het verwarmen van bijna 46.000 huizen, een jaar lang.

De opbrengst van de verkochte spullen wordt grotendeels geïnvesteerd in mensen. Van de 12.000 mensen die werkzaam zijn in de kringloopbranche heeft een groot deel een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. In de kringloopbranche werken bijvoorbeeld mensen die moeten re-integreren, nadat ze langdurig werkloos of ziek zijn (geweest) of mensen met een sociale, fysieke of geestelijke beperking. Bij elkaar gaat het om duizenden mensen. Zij kunnen bij de kringloop aan de slag, krijgen een opleiding en begeleiding en vinden zo makkelijker een reguliere baan.

De Nationale Kringloopdag wordt georganiseerd door de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. 

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013