Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

De deelnemers bedachten ook dit jaar weer tal van creatieve activiteiten. Zo werd in Amersfoort een multiculturele Burendag georganiseerd waarop de 78 verschillende nationaliteiten die de wijk rijk is, vertegenwoordigd waren. In Etten-Leur gingen kinderen van een peuterspeelzaal liedjes zingen met ouderen uit de buurt. In Rotterdam openden buren voor één dag een weggeefwinkel, waar iedereen zijn overbodige spullen in konden stallen, en in Bakel speelden kinderen uit de buurt spelletjes met bewoners van een zorginstelling uit de wijk.

Van groener maken tot klusje voor een ander

Ook staken veel buren weer samen de handen uit de mouwen om het groen in de buurt op te knappen. Er werden bloemperkjes aangelegd, vogelhuisjes getimmerd, grasvelden gemaaid en rozenpergola’s gebouwd. Daarnaast hielpen mensen elkaar met klusjes als het mooi maken van de voortuin. 

‘Veel meer dan die ene dag’

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Prachtig om te zien dat veel Nederlanders weer vol enthousiasme meedoen aan Burendag. We zien dat op deze dag vaak mooie dingen ontstaan in de buurt. Zo ontdekken buren gemeenschappelijke interesses, of besluiten ze op regelmatige basis samen te komen om bijvoorbeeld een buurtmoestuin te onderhouden. Het draait dus om veel meer dan die ene dag: buurten worden gezelliger, veiliger en warmer door Burendag.”

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------