Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Italië heeft een eeuwenoude muziektraditie, die zich vandaag de dag nog steeds voortzet. Tijdens de Italiaanse Dag is dit duidelijk te horen met onder andere de pianosonates van Domenico Scarlatti uit de vroege 18e eeuw naast nieuwe composities van bijvoorbeeld de moderne Italiaanse componist Federico Albanese.

Tijdens de Italiaanse Dag komen diverse klassieke muziekgenres voorbij. Wie aan het muzikale Italië denkt, komt al snel uit bij de Italiaanse barok van veel beroemde componisten als Arcangelo Corelli en Tomaso Albinoni. Ook in filmmuziek blinken de Italianen uit met composities van Ennio Morricone en Ludovico Einaudi als meest populaire exportproducten.
Op de Italiaanse Dag zijn ook extra veel bekende aria's uit Italiaanse opera's te horen. Onder andere Verdi's 'La Donna É Mobile' en Puccini's 'Nessun Dorma' komen voorbij, die inmiddels zo bekend zijn dat veel mensen ze kunnen meezingen. De Italiaanse Dag wordt mede mogelijk gemaakt door de operaproductie Nabucco van operaklassiekers.nl. Ga voor meer informatie naar classicfm.nl

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------