Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Wat hebben opera en virtual reality met elkaar te maken? Kun je muziektheater maken met innovatieve technieken zonder de kracht van de traditie teniet te doen? Wint live opera met onversterkte stem of de wereld van beeldschermen en autotune? Dergelijke vragen komen aan bod op het Reisopera TechTripFestival van de Nederlandse Reisopera, muziektheatergezelschap Het Geluid Maastricht en de University of Twente

Nicolas Mansfield, directeur van de Nederlandse Reisopera: “Voor velen is opera vooral een historische kunstvorm. Wij geloven dat opera ook over de toekomst gaat. Met liefde spelen we een rol in het onderzoeken van de toepassing van het gereedschap van de toekomst. Ook om komende generaties opera van betekenis te bieden.”

Het tweedaagse festival in het Muziekcentrum en de Grote Kerk van Enschede is bedoeld voor studenten, scholieren, liefhebbers van opera en muziektheater, theatermakers, professionals uit de innovatieve sector en beleidsmakers. Het laat jonge liefhebbers van innovatieve technologie kennismaken met opera en brengt operaliefhebbers in aanraking met virtual reality en drone videotechniek. Op het programma staan twee interactieve muziektheatervoorstellingen met virtual reality en drones, een 36-uurs hackathon voor kunst- en techniekstudenten, workshops voor scholieren en een gratis randprogramma met lezingen, concerten en een afsluitende innovatieborrel. Tickets voor de twee voorstellingen zijn te koop via www.wilminktheater.nl

wo 30 nov & do 1 dec, 20.30 uur in het Muziekcentrum: LES NUITS D’ÉTÉ

Een theatrale koortsdroom, gebaseerd op de liederencyclus Les nuits d’été van Hector Berlioz en een nieuwe tekst van Gable Roelofsen. We volgen twee verpleegkundigen bij hun zware, nachtelijke werk en bij hun dagelijkse beslommeringen met liefde, leven en de dood. Via dronebeelden krijgen we een inkijkje in het hoofd van een van de patiënten.

wo 30 nov & do 1 dec, 13.30, 17.00 & 19.00 uur in de Grote Kerk: WELTATEM

Weltatem, muziektheater over de kracht van zingen, combineert een concert met een interactieve virtual reality ervaring. Het publiek – met een VR-bril op – speelt samen met het TechTrip Community Koor een actieve rol in de voorstelling.

HACKATHON

Een 36 uur durende interdisciplinaire denktank voor studenten Kunst, studenten Techniek en young professionals over de uitdagingen die theatermakers te wachten staan. Wat is de invloed van nieuwe media op de vormen van storytelling door theatermakers en operaproducenten? Waar liggen de kansen? Donderdag 1 december, 17.00 uur pitchen de teams hun eindresultaten in Muziekcentrum Enschede.

Website Reisopera TechTripFestival

Door de huidige coronacrisis verschijnt
Vijftig+ Magazine momenteel niet geheel volgens planning.
In deze periode versturen wij
extra nieuwsbrieven per e-mail. U kunt zich
hiervoor gratis aanmelden via deze link  
Wij hopen op uw begrip. 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013