Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

  

Aflevering 1: “I Love Jou!” Animator Ruud Bakker verbeeldt het hartverwarmende verhaal van meneer en mevrouw van den Assum, een smoorverliefd en pasgetrouwd stel van boven de 90 jaar. Met behulp van kleurrijke paletten en snel schakelende scene's heeft Ruud Bakker het hoopvolle, maar ook schrijnende verhaal van het tweetal met respect en een goede dosis humor weten vast te leggen.

Aflevering 2: “Paultje" Stop motion animator Vera van Wolferen verbeeldt het verhaal van weduwnaar mijnheer Turk die nog elke dag zoekt naar zijn overleden vrouw. Vera maakt miniatuur werelden uit karton, papier en balsahout die het toneel vormen voor haar stop-motion animaties. Ze studeerde beeldende kunst aan de AKI in Enschede en volgde een master in animatie aan het St. Joost in Breda. ​

Oude Liefde, Jonge Harten wordt zondag 4 en 11 december om 23.20 uur uitgezonden op NPO 3. Na de uitzendingen zijn beide afleveringen ook online te zien op npo3lab.nl.

Crowdfunding: Oude Liefde, Jonge Harten is mede tot stand gekomen door een succesvolle crowdfunding campagne op crowdfunding platform VoordeKunst. In totaal hebben meer dan 100 donateurs zich aan het project verbonden. De serie is daarmee een bijzondere samenwerking tussen talentenplatform 3LAB, de VPRO, alle donateurs en programmamaker Jesse de Vries. 

De maker: Jesse de Vries is in 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als theater- en scenarioschrijver. Jesse de Vries bedacht Oude Liefde, Jonge Harten, zijn eerste project als programmamaker. Door intensief samen te werken met de kunstenaars maakt Jesse een serie die onconventionele kunstuitingen combineert met een herkenbare vertelvorm en daarmee de verbeelding prikkelt.

3LAB is de plek voor vernieuwing en experiment van NPO 3. Op dit platform worden regelmatig nieuwe video’s en series geplaatst, gemaakt door talentvolle programmamakers.

Door de huidige coronacrisis verschijnt
Vijftig+ Magazine momenteel niet geheel volgens planning.
In deze periode versturen wij
extra nieuwsbrieven per e-mail. U kunt zich
hiervoor gratis aanmelden via deze link  
Wij hopen op uw begrip. 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013