Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Oliver Norvell Hardy, de dikke van De Dikke en de Dunne, werd op 18 januari 1892 geboren in het stadje Harlem in de Amerikaanse staat Georgia. Als tiener werd hij manusje-van-alles in de eerste bioscoop van Milledgeville.

Al gauw kwam hij op het idee om zelf ook zijn geluk te beproeven bij de film. Het duurde nog tot 1914 voor hij debuteerde in een klucht van tien minuten, Outwitting Dad. Enkele honderden lachfilms volgden tot hij in 1926 bij de studio van Hal Roach in Culver City, Californië werd gekoppeld aan Stan Laurel. De rest is geschiedenis.  

Om de 125ste geboortedag van Oliver Hardy te vieren organiseert de Laurel & Hardy-club Perfect Day, die vorig jaar met veel succes de 125ste geboortedag van Stan Laurel organiseerde, zaterdag 21 januari een feestelijke middag in Pathé Tuschinski, Amsterdam. Het wordt een voorstelling in de stijl van de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, compleet met een portier in uniform die de bezoekers wegwijs maakt, ouvreurs die de plaatsen aanwijzen en snoepjuffrouwen met versnaperingen à tien cent. Look-alikes uit Amerika verzorgen na de pauze het variété.    

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013