Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Nu is het tijd om dit hernieuwde, meest herkenbare, Amsterdamse geluid terug de wereld in te sturen. Om zo de toren ook voor de volgende generaties te behouden.

Er is de komende jaren namelijk veel geld nodig om de Westertoren te restaureren. Daarom maakten muziekproducers “Maximilian World”, een verwijzing naar Keizer Maximiliaan die Amsterdam de keizerskroon schonk, de single “Imperial Christmas”. Alle opbrengsten van deze speciale kerstsingle komen ten goede van de restauratie van het Westerkerkgebouw. Met het fameuze Westertorencarillon wordt daarom vanaf vandaag wereldwijd de kerst ingeluid. Een unieke samensmelting van dance- en klokmuziek. Boudewijn Zwart, beiaardier van de Westertoren, laat zien en horen dat de Westertoren klaar is voor de toekomst. Door de melancholische klokklanken te verenigen met de muziek uit het heden. Bekijk en luister “Imperial Christmas” hier: www.maximilian.world

De Keizerskroon van keizer Maximiliaan is de allerhoogste onderscheiding die een stad kan krijgen. Terwijl velen denken dat de kroon op de Westerkerk een Koningskroon is gaat het dus om een Keizerskroon. Keizer Maximiliaan, waar de gemeente Amsterdam haar stadswapen aan dankt en de Keizersgracht bijvoorbeeld zijn naam aan ontleend, was zo dankbaar naar onze hoofdstad (als allereerste koopmansstad van de wereld), dat hij de stad uit liefde de kroon schonk.

Maximilian World is een nieuw opgerichte goede doelenorganisatie. De organisatie gebruikt muziek, theater en filmprojecten om haar universele waarden van liefde en saamhorigheid over te brengen. Keizerstad Amsterdam is als stad een voorbeeld van deze waarden, waar veel verschillende culturen in betrekkelijke harmonie met elkaar samenleven. De klokken van de Westertoren zijn al eeuwenlang een symbool van stabiliteit en herkenbaarheid. ‘Imperial Christmas’ is de eerste single van deze vooruitstrevende goede doelenorganisatie.
 

 

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------