Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Tegen welke dilemma’s lopen mantelzorgers aan en wat zijn mogelijke oplossingen? Dit thema staat centraal bij de 10 informatieavonden die op diverselocaties door de lokale Home Instead vestigingen worden georganiseerd. Dementerenden zelf, mantelzorgers, professionals, beleidsmakers en andere geïnteresseerden gaan met elkaar in gesprek naar aanleiding van de documentairefilm ‘Mijn hoofd in jouw handen’ van filmmaker Pim Giel.

Een ander thema waaraan de nodige aandacht gegeven zal worden is ‘het creëren van een dementie vriendelijke omgeving’. Met een uitgebreid pakket aan informatie, voorlichting en workshops ondersteunt Home Instead lokale winkeliers, horeca en andere bedrijven en organisaties bij het verkrijgen van het keurmerk ‘dementie vriendelijke omgeving’. Dit geheel in lijn met de aankondiging onlangs, door staatssecretaris Van Rijn, dat de overheid wil stimuleren dat er meer begrip van en over dementie in onze dagelijkse leefomgeving moet komen.

Het hoogtepunt van de campagne is de première van de documentairefilm ‘Ger, mijn hoofd in eigen hand’. Home Instead is hoofdsponsor van deze film. Op indringende wijze wordenin deze film de gevolgen van dementie in beeld gebracht. Daarnaast is Home Instead spreker op het congres waarop deze nieuwe film in première gaat in Eye, Amsterdam op 14 januari 2016. In deze campagne werkt Home Instead intensief samen met de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek ISAO. Binnen deze samenwerking draagt Home Instead bij aan onderzoek bij dementerenden en hun dierbaren thuis. Verder wordt samengewerkt met filmmaker Pim Giel. Zijn documentairefilms ‘Mijn hoofd in jouw handen’ en ‘Ger, mijn hoofd in eigen hand’geven een indringende inkijk in het dagelijkse leven van iemand met dementie en zijn omgeving.

Derde belangrijke samenwerkingspartner is de organisatie DAZ, een gerenommeerd kennis- en trainingscentrum op gebied van dementie. Een spraakmakend project van DAZ is DemenTalent, waarin mensen met dementie in hun kracht worden gezet en begeleid in het doen van betekenisvol vrijwilligerswerk.

Meer over de campagne kunt u vinden op www.homeinstead.nl

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013
Magazine voor 50-plussers