Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

En terwijl iedereen geniet van de frisse zeelucht, vertelt Bertus hoe hij als jonge man 'bij toeval' op het naaktstrand terecht kwam en daar zijn ogen uitkeek. Waarop Jaap uitlegt, hoe zijn vader als verkenner van de Geallieerde troepen het strand moest inspecteren en monsters nam om te kijken welk materiaal daar aan land kon komen. Het is de generatie van bescheidenheid en tevredenheid. De kroketten in de 'Haven van Zandvoort' worden gretig verorberd als ware het een sterren-lekkernij. 

Giel kijkt voldaan naar zijn gasten. Hij is 5 jaar geleden met 1 oud busje begonnen op een gratis parkeren parkeerterrein in Buitenveldert. Met een scanner, mobiele pinautomaat, en een houten clipboard voor het tekenen van het huurcontract en de bus zelf was ons mobiele kantoor. "Klanten vonden het prachtig en gunden het ons". Nu, 5 jaar later, rijden er 24 bussen rond bij BusterRent. Bij het Amsterdamse busverhuurbedrijf gaat alles via de iPad. Van reserveren tot inchecken en afhalen. "Waar anderen EUR 0,25 per kilometer vragen, rij je bij ons kilometervrij". 

Het idee Goede Doelen Bus is vorig jaar geboren. "Ik heb af en toe een bus vrij en wilde met dit gegeven iets voor de medemens doen. Vorig jaar hebben we via het Parool 'Amsterdammer helpt Amsterdammer' de slaapkamer van een 6 jarig jongetje in Noord verbouwd, dat nog bij zijn moeder sliep. Nu dus een dagje strand met de bejaarde bewonders van d'Oude Raai. Op deze manier ondernemen we maatschappelijk en geven we wat terug aan de ander. Ken je mensen die wel een uitje of een busje kunnen gebruiken? Ideeën en tips zijn welkom via de site: www.busterrent.nl of via https://www.facebook.com/www.busterrent.nl De Goede Doelen Bus rijdt vanaf nu regelmatig.

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013
Magazine voor 50-plussers