Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Activiteiten op de Veluwe

Op de Veluwe is het heerlijk rondfietsen. Als u overnacht in een van de hotels op de Veluwe, kunt zich makkelijk een of meer dagen vermaken door eindeloos te wandelen of per fiets te cruisen over de Veluwe, naar de musea of de wild-observatiepunten. Hiervoor is dan ook het bekende witte fietsenplan, wat inhoudt dat er een aantal witte fietsen zijn waarop iedereen gratis mag rondfietsen door het park. Er zijn ook speciale fietsen te huur, zoals een rolstoelfiets, een blauwe fiets, een elektrische fiets, tandems en diverse andere fietsen. Er is natuurlijk geen enkele garantie, maar de kans op een ontmoeting met een van de indrukwekkende dieren die hier in het wild voorkomen, is zeker aanwezig. Om de kans te vergroten,  kunt u spoorzoeken met de boswachter, of op excursie met een natuurgids.

Musea op de Veluwe

In het park zijn maar liefst drie musea. Het Kröller Müller Museum is wereldberoemd vanwege de collectie schilderijen van Vincent van Gogh. Maar ook werken van andere grote meesters, zoals Piet Mondriaan en Pablo Picasso, en tijdelijke tentoonstellingen zijn hier te bewonderen. De beeldentuin van het Kröller Müller Museum is wereldberoemd, vanwege de beelden van onder andere Rodin. Het Museonder is het eerste ondergrondse museum ter wereld en is gevestigd in het Bezoekerscentrum. De tentoonstelling neemt je diep mee de bodem in, tot aan het middelpunt van de aarde en laat allerlei curieuze dingen zien. Jachthuis Sint Hubertus ligt aan een prachtige vijver in een populair wandelgebied. Paleis Het Loo staat aan de rand van Apeldoorn en is, nadat het tot 1984 als Koninklijk Paleis heeft gediend, tegenwoordig een museum. De koninklijke vertrekken zijn nog te bezichtigen en in de paleiselijke tuinen is het heerlijk wandelen.

Hotels Veluwe

Ook zin om de Veluwe te ontdekken en rond te toeren op een witte fiets, onder de grond te gaan, minimaal een dier van de Grote Vijf te kunnen scoren en te genieten van de bijzondere flora en fauna van de Veluwe, kijk dan bij hotels Veluwe en kies een leuk hotelarrangement

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013
Magazine voor 50-plussers