Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Minder sparen naarmate de leeftijd stijgt
Vervolgens signaleert het Limburgse onderzoek dat het percentage fanatieke spaarders afneemt naarmate de leeftijd omhoog gaat. In de leeftijd van 51 tot 60 jaar spaart 80%. In de leeftijdscategorie van 61 tot 70 jaar legt 63% geld opzij en terwijl van de degenen die 70 jaar of ouder zijn 55% geld spaart.
Waar 50-plussers voor sparen
Ook is onderzocht wat de meest populaire spaardoelen van 50-plussers zijn. Uit het onderzoek komt naar voren dat de onverwachte uitgaven, zo’n 70%, het meest geliefde spaardoel van ouderen is. Op de tweede plaats (60%) staat sparen voor een specifieke aanschaf. Denk hierbij aan een auto of een boot. En tot slot sparen ouderen voor diverse andere zaken, zoals: aanvulling pensioen (28%), voor de (klein)kinderen en/of erfenis en het aflossen van de hypotheek (15%).
Sparen specifiek aankoop minder in trek
Naarmate de ouderen ouder worden, sparen zij volgens het onderzoek minder vaak voor de aanschaf van een specifiek artikel, het pensioen (want die is reeds ingegaan) en het aflossen van de hypotheek. Zij sparen dan voornamelijk voor onverwachte uitgaven en de (klein)kinderen. 

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013
Magazine voor 50-plussers