Home

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Mevrouw Tap is een trouwe bezoeker van de Hermitage: “Ik kom ieder jaar, altijd als er een nieuwe tentoonstelling is dan ben ik er. Ik had al zin in het bezoek, maar deze is wel heel speciaal!”

Tentoonstelling

Honderd jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie is in de Hermitage Amsterdam 2017 de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie te zien.

Ruim 250 exclusieve objecten brengen het indrukwekkende verhaal in beeld van het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de explosieve politieke en sociale omstandigheden tijdens Nicolaas’ regering. Het publiek ervaart het scherpe contrast tussen enerzijds het mondaine St.-Petersburg met zijn bloeiende kunsten en anderzijds de om zich heen grijpende maatschappelijke onrust. Achteraf blijken keuzes en beslissingen van de tsaar de Revolutie en het einde van de Romanovs in Rusland na ruim 300 jaar onafwendbaar te hebben gemaakt. De laatste levensjaren van het tsarengezin komen heel nabij. Alle gezinsleden werden in juli 1918 vermoord.

1917: hét kantelpunt in de Russische geschiedenis. De laatste tsaar en de revolutie, een eeuw later exclusief in Amsterdam. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 17 september 2017. Midden in de Revolutie van Helen Rappaport is verschenen bij uitgeverij Unieboek | Het Spectrum.

 

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013
Magazine voor 50-plussers