Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

‘Kerst in Willet’ tot en met 9 januari 2019
 
In Museum Willet-Holthuysen te Amsterdam is het alsof de tijd heeft stilgestaan. In het pand zijn door het personeel van Abraham en Louisa Willet-Holthuysen, de laatste bewoners van dit grachtenhuis, historische kerstversieringen opgehangen. In de eetkamer is het hoofdgerecht van het kerstdiner zojuist genuttigd en staat op de feestelijk aangeklede tafel het kristallen dessertservies gereed voor familie en vrienden. 
De grote zaal is versierd met een rijk gedecoreerde kerstboom met daaronder cadeaus voor de kinderen. Gedempt licht en kerstmuziek maken het beeld compleet.
Vanaf 1 december 2018 tot en met 9 januari 2019 is in het historische grachtenpand aan de Herengracht 605 te zien hoe het vermogende echtpaar Willet-Holthuysen in de negentiende eeuw Kerstmis vierde en hoe zij hun imposante woning kerstachtig versierden. 
 
Op 9 en 16 december kunnen bezoekers zelf ervaren hoe theedrinken in de negentiende eeuw ging. Banketbakker Cees Holtkamp maakt voor de speciale afternoon teas die in Museum Willet-Holthuysen plaatsvinden lekkernijen die in de negentiende eeuw bij de thee werden genuttigd. In historische kookboeken zocht hij recepten van zoetigheden van weleer. Hij serveert op de afternoon teas onder andere Amsterdamse boterkoek, Moskovische Tulband, Franse Quadrille, spoorbanket en boterkransjes. Holtkamp zal uitgebreid over de recepten en de zoetigheden vertellen en aan tafel vragen beantwoorden.

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013