Boekenpagina

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Vrouwen in de vroege middeleeuwen
 
Zij/Hij is dit jaar het thema van de Maand van de Geschiedenis. Het nieuwe boek van Luit van der Tuuk, Lof en laster, sluit hier naadloos bij aan. Over middeleeuwse vrouwen zijn veel minder bronnen te vinden dan over mannen. Desalniettemin maakt Luit van der Tuuk in Lof en laster duidelijk dat vroegmiddeleeuwse vrouwen veerkrachtig, vindingrijk en bekwaam waren.

Nederland saai en aangeharkt?
 
Alle gekste plekken van Nederland bewijst het tegendeel. Dit boek neemt je mee naar 222 bizarre en ongerijmde locaties in ons land: van de Hobbitsauna tot de landingsbaan voor buitenaardse culturen en van het Grafstenenpad tot de Indoorvisrivier.

David Attenborough en The Zoo Quest
 
Na het succes van de originele Zoo Quest-expedities zette de jonge David Attenborough zijn avonturen eind jaren ’50 voort in geheel andere delen van de wereld: van Madagaskar en Nieuw-Guinea tot de eilanden in de Grote Oceaan en het noorden van Australië.

De eeuwenoude sfeer...
 
Klokkentorens op het platteland. Huizen met pannendaken of leisteendaken, vaak omringd door oude vestingsmuren. Her en der kastelen die trots boven het landschap uitsteken. Welke streek van Frankrijk je ook bezoekt, in bijna alle dorpen die je aandoet, krijg je zin om de geschiedenis in te duiken. Ze geven je een beeld van de eeuwenoude sfeer van een land met veel gezichten.

De Tweede Wereldoorlog zal veranderen
 
Gedesillusioneerd keert de Noorse soldaat Henry Storm terug van het Oostfront waar hij vocht aan de zijde van de Duitsers. Hij wil aan zijn omgeving laten zien dat hij het nationaal-socialisme achter zich heeft gelaten en heeft zijn zinnen gezet op wraak nemen op de nazi’s.

Het bewogen levensverhaal van Getty Kaspers
 
1975 is het jaar van Getty Kaspers. Als leadzangeres van Teach-In schrijft ze popgeschiedenis door het Eurovisie Songfestival te winnen met de monsterhit ‘Dinge-dong’. Enkele drukke jaren van reizen en optredens volgen, maar het leven na ‘Dinge-dong’ blijkt een mentaal mijnenveld... 

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013
Magazine voor 50-plussers