Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

met High Tea in de bioscoop

De bekende acteurs uit de populaire en meermaals bekroonde televisieserie Downton Abbey, schitteren binnenkort op het witte doek. Kinepolis viert op 15 september de release van deze sprankelende speelfilm met een High Tea in vier vestigingen verspreid door het land. Zo wanen liefhebbers van de serie zich deze middag extra lang in de wereld van de Britse royals.

Door het hele land al bijna 5300 activiteiten aangemeld
 
In 98% van de Nederlandse gemeenten worden Burendagactiviteiten georganiseerd. Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag jaarlijks op de vierde zaterdag van september, die dit jaar op 28 september valt. De organisatoren kunnen nu al zeggen dat de animo weer erg groot is.

Antiek en actueel zilver uit Nederland, België en Scandinavië
 
Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober vindt in het Zilvermuseum te Schoonhoven de Zilverbeurs plaats waar antiquairs, zilversmeden en bezoekers samenkomen. Verspreid over verschillende expositieruimtes in het museum zijn allerlei stands te vinden van ‘zilver’exposanten uit Nederland, België en Duitsland.

Initiatiefnemer Jason Bonam geeft eerste 50 plus clinic
 
Als je dacht dat calisthenics alleen voor jongeren bestemd is dan heb je het helemaal mis. Ouderen in Dordrecht bewijzen dat ook zij aan calisthenics kunnen doen. Onder begeleiding van calisthenics trainer en atleet Jason Bonam ging een groep ouderen in de leeftijd van 50 - 77 jaar op 20 augustus aan de slag in het calisthenicspark te Dordrecht. De ouderen waren zeer enthousiast en deden actief mee.

ze moeten wel! 
 
Ruim 60.000 collectevrijwilligers collecteren van 15 t/m 21 september tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In het hele land gaan die week collectanten op pad om geld in te zamelen voor het welzijn van nierpatiënten. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je enorm. Daarom gaat de Nierstichting door totdat elke nierpatiënt weer de vrijheid heeft om gewoon te kunnen leven.

Unieke activiteiten in aanloop naar Prinsjesdag

Nederland zit vol prachtige verhalen over de rijke geschiedenis en cultuur. Een van deze verhalen gaat over het ontstaan van de monarchie en de ontwikkeling van het Huis Oranje-Nassau. Op verschillende plekken in Nederland – waaronder Breda, Delft, Apeldoorn, Leeuwarden en Den Haag – heeft deze geschiedenis haar sporen achtergelaten en dat is tot op de dag van vandaag te ervaren.

Secret Garden in Apeldoorn best beoordeeld
 
Het aantal overnachtingen in B&B’s in Nederland stijgt jaarlijks. Maar in welke B&B kan je nu het beste overnachten? Reviewplatform Zoover zocht het uit en komt met de top tien best gewaardeerde B&B’s van Nederland. En wat blijkt? De gemeente Valkenburg aan de Geul doet het opvallend goed: maar liefst drie B&B’s uit de top tien zijn hier te vinden.

Eigen provincie ook steeds populairder
 
Steeds meer Nederlanders kiezen voor een vakantiebestemming in eigen land, zo blijkt uit onderzoek van arrangementenspecialist Voordeeluitjes.nl. Het totaal aantal boekingen steeg in de eerste helft van 2019 met ruim 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Holland waren de populairste provincies voor een vakantie binnen Nederland.

De Hamburg Cruise Days
 
Ben jij een cruisefan, maritiem liefhebber of gek van urban shores? Zet dan 13 tot en met 15 september in je agenda voor de zevende editie van de Hamburg Cruise Days! Cruiseschepen zijn dé sterren van de Hamburg Cruise Days; het grootste openbare cruisefestival ter wereld. In 2019 komt er een record aantal van 12 naar Hamburg toe.

2.568 vrijwilligers actief!
 
Na twee weken afval ruimen eindigde op 15 augustus de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee in Zandvoort. Hier werden de resultaten en speciale vondsten van de strandschoonmaakactie onthuld. 2.568 vrijwilligers hebben van 1 tot en met 15 augustus de hele Noordzeekust opgeruimd waarbij ze in totaal 10.991 kilo afval van de Nederlandse stranden haalden, waaronder 4.936 rietjes en wegwerpbestek.

Voor jongere generaties is gamen heel gewoon
 
Maar er zijn veel senioren die nog nooit een spelcomputer hebben aangeraakt. En dat is zonde, want gamen heeft allerlei voordelen voor mensen op leeftijd. Staat er straks een PlayStation 4 in elk verzorgingstehuis. Wellicht ziet u gamen vooral als een hobby voor jongeren en kinderen.

Ouderen vinden na tegenslag weer geluk
 
EenVandaag komt vanaf maandag met een zomerserie over ouderen die het leven niet meer de moeite waard vinden, totdat ze door een wending weer plezier vinden in hun leven. De vijfdelige serie portretteert 75-plussers Mieke, Veronica, Jan en Theo en in de laatste aflevering geeft Filosoof des Vaderlands Daan Roovers commentaar op de uitdagingen van de ouderdom.

De impact van dementie
 
Tijdens de Week van de Dementie (van 16 t/m 25 september 2019) verschijnt het boek:Rudy hoort er ook nog bij. Mensen met dementie schamen zich maar al te vaak voor hun hersenziekte. Ook veel dierbare naasten weten niet goed hoe ze ermee moeten omgaan. Hoewel het aantal mensen met dementie de komende jaren sterk zal toenemen, weet het grote publiek nog maar bar weinig over deze ongeneeslijke aandoening. En speelt de pijn zich vooral af achter gesloten deuren. 

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft er last van

Energiehysterie, oftewel verwarring en gekte op de energiemarkt, zorgt voor keuzestress onder de Nederlandse consument blijkt uit onderzoek van energiemaatschappij energiedirect.nl. Dat ze ‘iets’ moeten doen, is voor veel consumenten echter wel duidelijk; 54 procent van de respondenten geeft aan actie te willen ondernemen om duurzamer met energie om te gaan en gaat hierbij ludiekere maatregelen niet uit de weg.

komt 3 weken naar Rotterdam! 
 
Hoewel Lazarus pas in oktober in première gaat, zijn de kaarten voor Bowie’s laatste meesterwerk niet aan te slepen. De voorstelling zou in eerste instantie slechts drie maanden te zien zijn in het Amsterdamse DeLaMar Theater, maar nu al is de speelperiode verlengd naar een half jaar. Nog altijd is er sprake van een grote run op kaarten.

Goed nieuws voor treinreizigers met een beperking
 
NS maakte bekend dat op ruim honderd extra stations dit jaar ook in- en uitstaphulp wordt aangeboden. Maar zolang die helpers geen goede instructies krijgen, houdt de 48-jarige Noëlle Nefs uit Leidschendam er een hard hoofd in. Zij klapte vorig jaar vanuit haar rolstoel zó voorover het perron op, doordat ze van de NS-instaphulp voorwaarts de hellingbrug af moest.

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013
Magazine voor 50-plussers