Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Beste ziekenhuizen 2019

Volgens het onderzoek Beste ziekenhuizen 2019 van Elsevier Weekblad zijn negen ziekenhuizen de beste van Nederland, waaronder twee ziekenhuizen die op alle fronten uitstekend presteren:
• Beatrixziekenhuis in Gorinchem (Rivas Zorggroep)
• Laurentius Ziekenhuis in Roermond

Highlights omlijsten je bestaan! 
 
Het is een mooi moment voor dankbaarheid, vindt Tineke Schouten. En eigenlijk is het dat elke dag opnieuw. “Ik tel m’n zegeningen, heel bewust.” Met haar gloednieuwe theatershow Highlights vestigt Tineke dan ook extra aandacht op de hoogtepunten uit haar carrière. Samen met de zaal. “Ik ben mijn publiek veel verschuldigd. Mijn successen dank ik aan jullie.”

over de oude postroute langs de Noorse kust
 
Houdt u van natuur en het beeld van prachtige fjorden met steile rotswanden en sneeuw bedekte bergtoppen die er bovenuit torenen? Maak dan een reis over zee met Hurtigruten! U reist met kleine, comfortabele schepen en geniet een uitstekende verzorging aan boord. Verwacht niet de kermis, zoals op vele ‘normale’ cruiseschepen, maar wel een deskundig expeditie team, vele excursie mogelijkheden en een authentieke belevenis over de oude postroute.

Volgens cijfers van het CBS 
 
In 2018 waren in Nederland bijna 3,2 miljoen personen gepensioneerd. Sinds 2015 neemt het aandeel gepensioneerden onder de bevolking niet meer toe. Het aantal gepensioneerden in de leeftijd van 55 tot 65 jaar is vanaf 2006 substantieel afgenomen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

"Alleen voor treinen mag je me ’s nachts wakker maken"
 
Radio-dj en ondernemer Erik de Zwart vertelt in de nieuwe editie van het ANBO Magazine dat hij geen echte nachtbraker is: “Ik heb echt een uur of acht slaap nodig. Anders voel ik je brak. Maar er is één ding waar je me altijd wakker voor mag maken en dat is mijn grootste passie: treinen.”

De beste stuurlui staan op het podium
 
De nieuwe feelgood film Fisherman’s Friends is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een shantykoor van tien bevriende vissers uit het Britse Cornwall wordt door een muziekproducent uit Londen uitgedaagd om te tekenen bij zijn muzieklabel. Met weinig vertrouwen beginnen ze aan dit avontuur, wat resulteert in het bestormen van de hitlijsten en het uitkomen van dromen waarvan ze niet wisten dat ze deze hadden.

Frans Timmermans eert nalatenschap Poolse bevrijder
 
Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, komt op donderdag 24 oktober naar Breda ter ere van 75 jaar Poolse bevrijding. In de Waalse kerk neemt hij het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'Held zonder vaderland' van Miriam Guensberg, dochter van een Poolse bevrijder.

Ouderen grootschalig in het zonnetje
 
Op vrijdag 4 oktober was het voor de elfde keer Nationale Ouderendag. Dé dag waarop ouderen in Nederland in het zonnetje worden gezet. Ouder worden we allemaal, maar helaas voelen (te) veel ouderen zich nog eenzaam, zo blijkt uit onderzoek onder ouderen. En dat vindt het Nationaal Ouderenfonds onacceptabel.

Mallorca populairste vakantiebestemming
 
Mallorca is dit jaar de populairste bestemming voor de herfstvakantie. Dat blijkt uit cijfers van dé VakantieDiscounter. Spanje is met 35% procent van de vakantiegangers net als vorig jaar koploper, gevolgd door Turkije (18%) en Griekenland (16%).

Antiek en actueel zilver uit Nederland, België en Scandinavië
 
Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober vindt in het Zilvermuseum te Schoonhoven de Zilverbeurs plaats waar antiquairs, zilversmeden en bezoekers samenkomen. Verspreid over verschillende expositieruimtes in het museum zijn allerlei stands te vinden van ‘zilver’exposanten uit Nederland, België en Duitsland.

VerzamelaarsJaarbeurs en Mega Platen & CD Beurs
 
Op zaterdag 16 en zondag 17 november komt u weer naar de Jaarbeurs in Utrecht voor de VerzamelaarsJaarbeurs.Dé plek met de grootste keus voor verzamelaars en liefhebbers van curiosa, antiek en tweedehands spullen. Kleding met de geur van vervlogen tijden. Vintage stoeltjes die een nostalgisch gevoel oproepen. Opbergblikken van merken van weleer.

Indrukwekkend toneelstuk over een bijzondere vriendschap
 
Wanneer Daisy Werthan, een 72-jarige Joodse weduwe uit Atlanta, haar auto total loss rijdt, besluit haar zoon Boolie dat ze nu te oud is om zelf te rijden. Hij huurt Hoke Coleburn in als haar chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder die helemaal niet zit te wachten op iemand die niet alleen van geloof en afkomst anders is, maar ook van huidskleur.

Ik vind het belangrijk om je in te zetten voor een goed doel 
 
Als kind droomde ze al over een leven als actrice, maar ze heeft er nooit zo bij stil gestaan dat ze daardoor ook een bekende Nederlander zou kunnen worden. Tanja is het nu allebei, maar wel één zonder sterallures. Ze schrijft met gemak een briljante column en is een succesvolle vlogger. Momenteel is Tanja druk aan het repeteren voor de hilarische komedie Mijn man begrijpt me niet.

Hartleeftijd helpt voor beter begrip gezondheidsrisico
 
Het begrip ‘hartleeftijd’ helpt mensen te begrijpen hoe groot hun risico is op hart- en vaatziekten. Dit blijkt uit onderzoek van Dr. Olga Damman van Amsterdam UMC, gefinancierd door de Hartstichting, de Nierstichting, het Diabetes Fonds en NWO. De Hartstichting heeft op basis van dit onderzoek een online tool ontwikkeld om je hartleeftijd te berekenen.

Veel mensen hebben een mentor nodig
 
Mentorschap Nederland telt al 2.200 mentoren. Eén van hen is Nisha Arjun (60), zij vertelt wat mentorschap voor haar inhoudt. Nisha werkt als verpleegkundige. Haar hart ligt bij het helpen van mensen. "Mensen in hun kracht zetten, dat spreekt mij erg aan en is de belangrijkste drijfveer in mijn leven."

De impact van dementie
 
Tijdens de Week van de Dementie verscheen het boek:Rudy hoort er ook nog bij. Mensen met dementie schamen zich maar al te vaak voor hun hersenziekte. Ook veel dierbare naasten weten niet goed hoe ze ermee moeten omgaan. Hoewel het aantal mensen met dementie de komende jaren sterk zal toenemen, weet het grote publiek nog maar bar weinig over deze ongeneeslijke aandoening. En speelt de pijn zich vooral af achter gesloten deuren. 

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013
Magazine voor 50-plussers