Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

in Mill-Langenboom, Den Haag, Zaanstreek, Stadskanaal
 
Is er reden om terug te verlangen naar de jaren 50? In actuele discussies roepen de jaren 50 vaak tegenstrijdig reacties op. Voor sommigen staat het decennium symbool voor een tijd waarin het leven in Nederland nog goed was; overzichtelijk, veilig, met het bekende ‘touwtje uit de deur’. Anderen gruwelen juist bij het beeld van dit decennium.

Tweede Paasdag paaseieren zoeken! 
 
In Ilperveld, vlak bij Amsterdam, ligt een echt Paaseiland waar de Paashazen wonen. Stap met je hele familie (jong en oud) aan boord en vaar mee tussen de vele eilandjes door naar dat Paaseiland. Samen met de gids van Landschap Noord-Holland loop je over trilveen, sluip je door het riet en ga je op zoek naar paaseieren.

22 april wordt het vaarseizoen feestelijk geopend!
 
In de haven van vestingstad Muiden vindt dan Vlaggetjesdag plaats. Muider schippers, Kasteel Muiderslot en Forteiland Pampus nodigen je uit om naar Muiden te komen. Vlaggetjesdag wordt officieel geopend om 11.15 uur met een optreden van de Meiden van de Kade vanaf stoomschip de Succes die in de Groote Zeesluis zal liggen.

Het is net een schoolreisje
 
Op donderdag 11 april werden in het Gelderse Emst maar liefst 250 ouderen tussen de 55 en 100 jaar oud getrakteerd op onder meer beautyworkshops, relaxsessies en mini-beautybehandelingen zoals een manicure, make up advies, of een massage. De uitnodiging voor deze VIP dag kwam van De Veluwse bron en het Nationaal Ouderenfonds.

en minder complex dan de Nederlandse
 
De langdurende zorg is in Scandinavië niet alleen aanzienlijk minder complex georganiseerd dan in Nederland, het is ook iets goedkoper. Dat is één van de vele opvallende conclusies uit het vergelijkend onderzoek tussen de Nederlandse langdurende zorg en die van Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen.

Mens en dier, tuin en boerderij in de hoofdrol
 
Ons platteland is volop in beweging en dat is te zien op 21, 22 en 23 juni bij de Farm & Country Fair in Aalten. Een belevenisfestival midden in de natuur. Tien handige belevenisdorpen gaan elk uitgebreid in op hun specifieke thema: van voeding tot tuin, van vintage tot dierendorpen.

kijk uit over de Avenue de Champagne
 
Ga buiten de gebaande paden en ontdek het onbekende van de Champagne, Vogezen, Elzas en Ardennen in Noordoost-Frankrijk. Aanschouw bijzondere stad- en landvormen die je nergens anders vindt, bezoek de eeuwenoude kasteelruïne in Frankrijks meest sprookjesachtige dorp en stap eens in een luchtballon die niet voortbeweegt. (Foto Ballon Captif © freshandfearless)

Haarlem acht weken lang dé bloemenstad
 
In april en mei is Haarlem dé bloemenstad van Nederland. In deze periode staan niet alleen de bloemenvelden rondom de stad in bloei, ook Haarlem zelf biedt extra geur en kleur. Onder de noemer Haarlem bloeit! zijn er evenementen, tentoonstellingen en activiteiten die met de bloem te maken hebben.

1 Miljoen vrouwen hebben geen beste vriendin
 
Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen voelt zich eenzaam. Dit blijkt uit onderzoek* in opdracht van Audax-magazine Vriendin & platform VriendinnenOnline.nl. Uit de poll die in maart 2019 is uitgezet, blijkt dat 62% van de lezeressen een beste vriendin mist en er graag een zou willen hebben. Daarnaast, blijkt uit het onderzoek, is ruim 30% niet tevreden over haar huidige vriendschappen.

Jan Keizer in Vijftig+ Magazine
 
Voor het publiek leek het muzikale tijdperk eindeloos, maar eind van dit jaar valt voorgoed het doek voor het duo Jan Keizer en Anny Schilder. Na een muzikale loopbaan van meer dan vijftig jaar vindt Jan het mooi geweest. De Volendammer die ooit furore maakte met BZN is bezig aan zijn laatste jaar als zanger en zet op 31 december 2019 definitief een punt achter zijn grootse zangcarrière.

Zoover komt met best gewaardeerde uitjes
 
Tijdens de meivakantie staat bij veel Nederlanders een gezellig dagje uit in eigen land op de planning. Reviewplatform Zoover zocht uit welke activiteiten het populairst zijn en komt met een top vijf van best gewaardeerde uitjes in Nederland.

Dwalen in verhalen
 
KNCV Tuberculosefonds vraagt in hun nieuwe campagne ‘Dwalen in verhalen’ aan mensen om hun herinneringen aan tuberculose (TBC) te delen. Rond de Tweede Wereldoorlog was dit volksziekte nummer 1 in Nederland. “We mogen deze ziekte niet vergeten”, aldus Kitty van Weezenbeek, algemeen directeur van KNCV Tuberculosefonds.

Ontvangt u het pensioen waar u recht op heeft?

Betaalt u het juiste pensioen? Teveel of te weinig? Bent u gescheiden na 1 mei 1995 of gaat u scheiden: U maakt aanspraak op de helft van het ouderdomspensioen, opgebouwd tijdens de huwelijkse periode. Als u wilt overgaan tot pensioenverevening hoeft u niet te wachten op uw (ex)-partner.

In achtdelige online tv-serie 'Uitgewoond'
 
Bijna een jaar lang filmde regisseur Marijke Schonewille met haar mobiele telefoon het wel en wee van de hoogbejaarde bewoners van verzorgingshuis de Drie Hoven in Amsterdam. In dit tehuis wonen de ‘ouden van dagen’ in warm gezelschap van elkaar en hebben zij zich verzoend met de gedachte er te zullen sterven.

Suzuki Jimny als verjaardagscadeau
 
Een bijzondere leeftijd vraagt om een bijzonder verjaardagscadeau.
Op de negentigste verjaardag van architect Rob Ubachs verraste zijn zoon hem met het ultieme cadeau: een gloednieuwe Suzuki Jimny. Bij Chateau St. Gerlach in het Limburgse Valkenburg werd de negentigjarige Rob Ubachs verrast door zijn zoon Maurice Ubachs, eigenaar van een 4x4 speciaalzaak in Valkenburg.

Meeste mensen vinden een gezond hart vanzelfsprekend
 
Wist jij dat er elk jaar honderden Nederlanders een nieuwe hartklep nodig hebben? Dankzij twee klinische proeven (ESPOIR en ARISE) met EU-financiering is een menselijke hartklep getest die mogelijk langer meegaat. Professor Hazekamp: "Internationale samenwerking zorgt ervoor dat de wetenschap sneller vooruitgaat.” 

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013