Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Laat dierbaren weten of je donor wil zijn
 
Vandaag roepen patiënten, die op de wachtlijst staan voor een orgaandonor, Nederland op om dierbaren te laten weten of ze na overlijden donor willen zijn. Zij vragen hiervoor aandacht, omdat veel mensen elkaars keuze niet kennen. Doordat mensen elkaar laten weten of ze donor willen zijn, wordt een wens vaker nageleefd en vaker ingestemd met donatie. Daarnaast neemt het bespreken van de keuze twijfel weg bij nabestaanden op een moeilijk moment.

"Alleen voor treinen mag je me ’s nachts wakker maken"
 
Radio-dj en ondernemer Erik de Zwart vertelt in de nieuwe editie van het ANBO Magazine dat hij geen echte nachtbraker is: “Ik heb echt een uur of acht slaap nodig. Anders voel ik me brak. Maar er is één ding waar je me altijd wakker voor mag maken en dat is mijn grootste passie: treinen.”

Droom je ervan om een duurzaam huis te bouwen, of wil je weten hoe je jouw woning kunt verduurzamen? Op Beurs Eigen Huis ontdek je alles over de mogelijkheden. Experts uit de meest duurzame hoeken van de woonbranche komen van 6 t/m 8 maart 2020 naar Jaarbeurs Utrecht. Zij geven advies en verrassen je graag met inspirerende verhalen over hun mooiste projecten en laten je zien hoe je van jouw huis een groen droompaleis maakt.

Frans Timmermans eert nalatenschap Poolse bevrijder
 
Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, komt op donderdag 24 oktober naar Breda ter ere van 75 jaar Poolse bevrijding. In de Waalse kerk neemt hij het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'Held zonder vaderland' van Miriam Guensberg, dochter van een Poolse bevrijder.

Over Hongerwinter en bevrijding Auschwitz
 
Op zaterdag 25 januari begint een nieuwe serie Bevrijdingsjournaals. Een week lang volgt Herman van der Zandt de gebeurtenissen van 75 jaar geleden, op televisie gebracht met de technieken en kennis van nu. Christ Klep en Willemijn Hoebert staan Herman terzijde voor de analyse van de militaire bewegingen, respectievelijk de rol van het weer in de gebeurtenissen van die januarimaand van 1945.

Ik vind het belangrijk om je in te zetten voor een goed doel 
 
Als kind droomde ze al over een leven als actrice, maar ze heeft er nooit zo bij stil gestaan dat ze daardoor ook een bekende Nederlander zou kunnen worden. Tanja is het nu allebei, maar wel één zonder sterallures. Ze schrijft met gemak een briljante column en is een succesvolle vlogger. Momenteel is Tanja druk aan het repeteren voor de hilarische komedie Mijn man begrijpt me niet.

“Gewoon een beetje gezond leven, niet vergeten te genieten"
 
De pensioengerechtigde leeftijd mag dan naderen, Huub Stapel piekert er niet over om te stoppen met werken. Integendeel, hij gaat door tot hij omvalt. Hij heeft werk wat hij met heel veel plezier doet en wat hij ziet als een uit de hand gelopen hobby. Het instuderen van de grote stukken tekst gaat hem nog zonder veel moeite af. Zijn straffe schema zou de meest verstokte workaholic afschrikken.

Veel mensen hebben een mentor nodig
 
Mentorschap Nederland telt al 2.200 mentoren. Eén van hen is Nisha Arjun (60), zij vertelt wat mentorschap voor haar inhoudt. Nisha werkt als verpleegkundige. Haar hart ligt bij het helpen van mensen. "Mensen in hun kracht zetten, dat spreekt mij erg aan en is de belangrijkste drijfveer in mijn leven."

"Zelf initiatief nemen en blijf niet wachten tot de deurbel gaat.”
 
Vele generaties heeft hij laten lachen, hij is overduidelijk Nederlands grootste volkskomiek. Zijn carrière beslaat al meer dan 50 jaar. Van Willempie en Meneer Wijdbeens tot aan presentator van Heel Holland Bakt, iedereen is gek op André. In het dagelijkse leven is deze entertainer een bescheiden en nuchtere man die het liefst onopvallend door het leven gaat.

Highlights omlijsten je bestaan! 
 
Het is een mooi moment voor dankbaarheid, vindt Tineke Schouten. En eigenlijk is het dat elke dag opnieuw. “Ik tel m’n zegeningen, heel bewust.” Met haar gloednieuwe theatershow Highlights vestigt Tineke dan ook extra aandacht op de hoogtepunten uit haar carrière. Samen met de zaal. “Ik ben mijn publiek veel verschuldigd. Mijn successen dank ik aan jullie.”

2e Stokersfestival in het Nationaal Jenevermuseum
 
Het oer-Hollandse distillaat jenever staat meer in de schijnwerpers dan ooit. Na de succesvolle jeneverfeesten Gin Fever en het Jeneverfestival eerder dit jaar, sluit het Jenevermuseum Schiedam dit jaar feestelijk af met de tweede editie van het Stokerfestival. Op zaterdag 14 december krijgen jeneverliefhebbers de kans om kennis te maken met vier ambachtelijke distillateurs tijdens dit intieme festival.

Volgens cijfers van het CBS 
 
In 2018 waren in Nederland bijna 3,2 miljoen personen gepensioneerd. Sinds 2015 neemt het aandeel gepensioneerden onder de bevolking niet meer toe. Het aantal gepensioneerden in de leeftijd van 55 tot 65 jaar is vanaf 2006 substantieel afgenomen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Slechts 68% maakt gebruik van hun tandartsverzekering
 
Hoewel 77% van de Nederlanders in 2019 beschikte over een aanvullende tandartsverzekering, maakte maar liefst één op de drie verzekerden hier geen gebruik van. De meest gekozen dekking voor tandartsverzekeringen is € 250,- per jaar met een vergoeding van 75%. De premie hiervoor bedraagt voor 2020 gemiddeld € 147,50 per jaar.

De beste stuurlui staan op het podium
 
De nieuwe feelgood film Fisherman’s Friends is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een shantykoor van tien bevriende vissers uit het Britse Cornwall wordt door een muziekproducent uit Londen uitgedaagd om te tekenen bij zijn muzieklabel. Met weinig vertrouwen beginnen ze aan dit avontuur, wat resulteert in het bestormen van de hitlijsten en het uitkomen van dromen waarvan ze niet wisten dat ze deze hadden.

over de oude postroute langs de Noorse kust
 
Houdt u van natuur en het beeld van prachtige fjorden met steile rotswanden en sneeuw bedekte bergtoppen die er bovenuit torenen? Maak dan een reis over zee met Hurtigruten! U reist met kleine, comfortabele schepen en geniet een uitstekende verzorging aan boord. Verwacht niet de kermis, zoals op vele ‘normale’ cruiseschepen, maar wel een deskundig expeditie team, vele excursie mogelijkheden en een authentieke belevenis over de oude postroute.

Ouderen grootschalig in het zonnetje
 
Op vrijdag 4 oktober was het voor de elfde keer Nationale Ouderendag. Dé dag waarop ouderen in Nederland in het zonnetje worden gezet. Ouder worden we allemaal, maar helaas voelen (te) veel ouderen zich nog eenzaam, zo blijkt uit onderzoek onder ouderen. En dat vindt het Nationaal Ouderenfonds onacceptabel.

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013
Magazine voor 50-plussers