Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

 
Terwijl in Frankrijk de zestigste verjaardag wordt gevierd van de illustere Renault 4, is de feestvreugde in Nederland dubbel zo groot. Het is namelijk precies 30 jaar geleden, dat de Renault 4 Club Nederland werd opgericht door Fedor van der Molen.
Vroeger had iedereen een Renault 4. Toch kwam er een moment, dat de spoeling snel dreigde uit te dunnen. Voor Fedor van der Molen uit Enschede reden genoeg om de historische waarde van ‘de auto uit zijn jeugd’ bij liefhebbers onder de aandacht te brengen, en met een aantal geestverwante R4-eigenaren een vereniging op te richten. Precies dertig jaar geleden, op 31 maart 1991, werd de Renault 4 Club Nederland opgericht.

Lange tijd was de Renault 4 niet uit het straatbeeld weg te denken, maar inmiddels is het ‘Koekblik’ een gekoesterde en waardevolle klassieker. Geen vervoermiddel meer die je voor een habbekrats koopt om naar de volgende apk-keuring te kunnen rijden, maar een auto die droog gestald staat in een verwarmde garage en alleen naar buiten komt als de zon schijnt – of wanneer de Renault 4 Club Nederland een evenement organiseert.

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Renault 4 Club Nederland, is voor de leden een unieke (coronaveilige) toerrit door heel Nederland uitgestippeld: de R4 Landmark Rally. Tot eind 2021, krijgen de deelnemers de gelegenheid om alle twaalf provinciën aan te doen en tal van bijzondere locaties door heel het land verspreid te bezoeken – uiteraard met hun Renault 4 en met een competitief element. Des te meer ‘landmarks’ er worden afgevinkt, des te meer punten je krijgt.

De Renault 4 Club Nederland telt momenteel bijna 500 leden. Elk jaar worden twee kampeerevenementen en een eendaagse meeting georganiseerd. De clubleden hebben toegang tot een ruim gesorteerd clubmagazijn, kunnen terugvallen op de enorme kennis en ervaring van de technische commissie, en ontvangen vier keer op jaarbasis het clubblad Vrijbuiter. Via de website www.r4club.nl staan eigenaren en liefhebbers elkaar met raad en daad bij op een levendig forum. Naast de R4, zijn ook technisch verwante modellen als de Renault 6 en de diverse Rodéo-varianten van harte welkom bij de Renault 4 Club Nederland.
 

-----------------------------------------------------------

 
VIjftig+ Magazine verschijnt 11x per jaar
Actieprijs jaarabonnement: € 14,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Een collectief abonnementstarief voor leden van
seniorenverenigingen sturen wij op aanvraag
Redactie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Adverteren:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 072 5715013