Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Initiatiefnemer Jason Bonam geeft eerste 50 plus clinic
 
Als je dacht dat calisthenics alleen voor jongeren bestemd is dan heb je het helemaal mis. Ouderen in Dordrecht bewijzen dat ook zij aan calisthenics kunnen doen. Onder begeleiding van calisthenics trainer en atleet Jason Bonam ging een groep ouderen in de leeftijd van 50 - 77 jaar op 20 augustus aan de slag in het calisthenicspark te Dordrecht. De ouderen waren zeer enthousiast en deden actief mee.
Jason vond het niveau van de ouderen verrassend hoog. De reacties na de clinic waren zeer positief.
 
Voor initiatiefnemer Jason Bonam is het de eerste clinic die hij speciaal opzette voor een groep 50-plussers. De gedachte hierachter is dat calisthenics niet alleen voor de jongeren is maar ook voor ouderen. Jason wil graag iedereen en dus ook ouderen kennis laten maken met de sport. Het is een leuke manier om samen te komen in het calisthenicspark en met leeftijdsgenoten te sporten. Een hele andere invulling van je dag dan bijvoorbeeld in de reguliere setting van een activiteitencentrum voor ouderen.
 
Daarnaast levert de krachttraining gebaseerd op je eigen lichaamsgewicht als weerstand, mist goed uitgevoerd een positieve bijdrage voor de ouderen m.b.t. een fittere en vitalere oude dag. De training maakt niet alleen fysiek sterk maar ook mentaal. Het is wel raadzaam dat ouderen wel altijd onder begeleiding van een trainer sporten om zo veilig te sporten en blessures te voorkomen.
 
Bij voldoende animo zal Jason de calisthenics clinics voor de doelgroep voortzetten. Ouderen die kennis willen maken met de sport calisthenics of regelmatig willen trainen middels calisthenics kunnen zich dan aanmelden via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013