Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

 
Als kind draaide hij al plaatjes van de Dutch Swing College Band. Adrie was 33 jaar toen de legendarische Peter Schilperoort hem vroeg om mee te spelen in deze band. Een jongensdroom werd waarheid. Inmiddels ruim 30 jaar later peinst hij er nog niet over om te stoppen. Hij voelt zich beslist nog niet oud: “Want muziek houdt je jong.”
 
Het is hoog tijd voor een kennismaking. De redactie van Vijftig+ Magazine had een zeer prettig gesprek met deze entertainer over zijn enthousiasme voor het vak en hoe hij in het leven staat. Lees het gehele interview met Adrie Braat in het februari nummer. Een los exemplaar kunt u bestellen via het contact formulier en kost € 3,95. 
 
De Dutch Swing College Band werd opgericht op 5 mei 1945. Op Bevrijdingsdag is het gestart als een amateur/studenten combo, nadat het spelen van muziekinstrumenten tijdens de Tweede wereldoorlog jarenlang verboden was geweest.
 
In 1960 werd het een beroepsorkest en de bezetting is in de loop der decennia uiteraard steeds aangepast. Inmiddels is deze groep muzikanten uitgegroeid tot een wereldwijd bekend jazz-ensemble, dat inmiddels alle continenten heeft bezocht en met groot succes.
 
Het swingende orkest heeft meer dan 150 albums uitgebracht en heeft zich nooit geprofileerd als een show- en glitterband. De musici wisten het publiek altijd te boeien met voortreffelijke jazzvertolkingen en een bijzonder, zeer herkenbaar geluid. Kortom, een geheel eigen muzikale aanpak. 
 
The Dutch Swing College Band (photo's by Roy Beusker)
 
voor 50-plussers

-----------------------------------------------------------

 
VIjftig+ Magazine verschijnt 11x per jaar
Actieprijs jaarabonnement: € 14,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Een collectief abonnementstarief voor leden van
seniorenverenigingen sturen wij op aanvraag
Redactie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Adverteren:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 072 5715013