Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Ze is de veelgeprezen grande dame van de Nederlandse schilderkunst. De liefde voor tekenen was er altijd al, het is haar leven. Haar exposities zijn erg geliefd en worden druk bezocht. Maar ondanks al deze successen, beheerste ziekte de afgelopen periode het leven van Ans. In augustus 2020 werd ze getroffen door eierstokkanker.
 
Na een paar operaties en zes chemokuren is de kunstenares -hoopt zegelukkig kankervrij. “So far so good. Morgen kan alles anders zijn, maar vandaag is het goed.” 
 
Ans, hoe gaat het met je?
“Het gaat goed. Ik heb nog niet de energie van vroeger. Maar ik fiets en wandel iedere dag. Mijn plezier in het leven is weer terug. Ik pak regelmatig mijn kwasten, creatief zijn betekent ook weer ruimte in mijn hoofd. Schilderen helpt mij altijd met het verwerken van wat er in mijn leven gebeurt. Ik leef bij de dag, ik geniet meer van de kleine dingen en heb niet meer zoveel haast. Ik heb een heerlijk leven gehad en ben heel dankbaar dat ik 76 ben en niet veertig of vijftig. Zoals een jonge vrouw met kanker en kleine kinderen. Ik sprak haar een keer op de markt. En ik ben heel blij met veel lieve mensen om mij heen: mijn dochter Sigrid, mijn partner Wybe en een paar hele fijne vrienden en vriendinnen.” Lees het gehele interview met Ans Markus in het aprilnummer van Vijftig+ Magazine.
 
Bestel hier een los exemplaar onder vermelding van 'april editie met Ans Markus' (kosten € 3,95)
Of neem een jaarabonnement voor € 14,50 

-----------------------------------------------------------

 
VIjftig+ Magazine verschijnt 11x per jaar
Actieprijs jaarabonnement: € 14,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Een collectief abonnementstarief voor leden van
seniorenverenigingen sturen wij op aanvraag
Redactie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Adverteren:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 072 5715013