Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Tante Lien (Wieteke van Dort) en Ria Valk hebben op zaterdag 21 januari de Open Jubileumweek van de SeniorWeb Leercentra feestelijk afgesloten. Zij kregen een persoonlijke computerles in Leercentra in Berkel en Rodenrijs en Hilversum. 

In de week van maandag 16 tot en met zaterdag 21 januari hebben 125 Leercentra in het hele land deelgenomen aan de Open Jubileumweek. Een open lesweek voor geïnteresseerden in het kader van het twintigjarig jubileum van SeniorWeb, met als doel kennis te maken met een gevarieerd digitaal aanbod en de ‘voor senioren, door senioren’-aanpak. In de Leercentra zijn uitsluitend senioren-vrijwilligers actief. Zij helpen leeftijdgenoten stap voor stap digitaal wegwijs te worden. Zo kan iedereen het gemak en het plezier van de digitale wereld ontdekken. De deelnemende Leercentra van de Open Jubileumweek kijken terug op een zeer succesvolle week, waarin zij naar schatting vele duizenden geïnteresseerden hebben bereikt. 

Tante Lien leerde tijdens haar persoonlijke les te werken met de Buma Stemra-portal. Met name het gebruik van het portal-icoontje waren een eyeopener voor haar. “Ik heb echt nooit geweten dat dat daar zat!” riep ze een paar keer enthousiast. Ria Valk ontdekte een handige app op de tablet waarmee ze haar gitaar kan stemmen. 

Diversiteit 

In het hele land zijn er ruim 410 bij SeniorWeb aangesloten Leercentra. Het zijn zelfstandige leslocaties die hun eigen lesprogramma bepalen. Uitgangspunt voor alle Leercentra is echter laagdrempeligheid in aanpak en prijs, zodat alle senioren er terecht kunnen. Steeds meer Leercentra werken vraaggestuurd en individueel. Dit heeft te maken met de uiteenlopende beheersingsniveaus van cursisten, en met de steeds grotere diversiteit in apparaten en besturingssystemen. In de twintig jaar dat SeniorWeb bestaat, zijn er in de Leercentra al meer dan 700.000 senioren opgeleid. 

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013