Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

In Gouden jaren kijkt econoom en journalist Annegreet van Bergen terug op de afgelopen halve eeuw, waarin ons land een indrukkende economische groei heeft doorgemaakt, en vergelijkt het leven van toen met dat van nu. Gouden jaren is een boek vol scherpe observaties, onthullende cijfers en bijzondere ooggetuigenverslagen, waar je meteen een goed humeur van krijgt.

Sinds verschijning wordt Gouden jaren bejubeld in de pers. Het staat nu al ruim 58 weken aaneengesloten in de Bestseller 60. Van het boek zijn bijna 200.000 exemplaren verkocht. Gouden jaren staat tevens op de shortlist van de Libris Geschiedenisprijs, die op zondag 25 oktober wordt uitgereikt.

Een stem uitbrengen op Gouden jaren kan tot en met woensdag 18 november via de website van NS Publieksprijs De winnaar wordt 18 november bekendgemaakt in De Wereld Draait Door.

Wist u dat:

  • Tussen 1985 en 2015 het aantal reizigerskilometers op het spoor verdubbelde van 8,7 miljard naar 17 miljard?
  • Tot ver in de jaren vijftig het bewaken van spooroverwegen een arbeidsintensieve bezigheid was en overwegwachters vaak met het hele gezin vlak naast de spoorwegovergang woonden?
  • De eerste spoorbomen met handkracht bediend werden op de overweg zelf? 
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------