Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

komt 3 weken naar Rotterdam! 
 
Hoewel Lazarus pas in oktober in première gaat, zijn de kaarten voor Bowie’s laatste meesterwerk niet aan te slepen. De voorstelling zou in eerste instantie slechts drie maanden te zien zijn in het Amsterdamse DeLaMar Theater, maar nu al is de speelperiode verlengd naar een half jaar. Nog altijd is er sprake van een grote run op kaarten.
 
Om deze reden is Albert Verlinde, producent en algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland, in gesprek gegaan met het Luxor Theater in Rotterdam. Met de legendarische concerten van David Bowie in de Kuip in het geheugen gegrift kan Rotterdam niet achterblijven als speelstad van Bowie’s requiem, vond ook de producent. Het oude Luxor Theater is slechts één van de vier theaters waar Lazarus dit theaterseizoen te zien zal zijn. Vanaf 22 april 2020 is deze bijzondere voorstelling, voor een exclusieve periode van drie weken, in het oude Luxor Theater te zien. De kaartverkoop is nu gestart.
 
David Bowie’s laatste meesterwerk
Lazarus is het laatste meesterwerk van popster, kunstenaar, stijlicoon en fenomeen David Bowie. In december 2015 beleefde de ongeneeslijk zieke Bowie de première van het stuk, een maand later overleed hij. Lazarus is zijn testament, zijn muzikale totaalkunstwerk. Het muziekblad Rolling Stone bejubelde Lazarus als “Wild, fantastical, eye-popping. A surrealistic tour de force.”
 
Lazarus is must see theater. Een mysterieuze, aangrijpende emotionele rollercoaster. Anders dan alles wat je ooit zag. In Lazarus ontmoeten we Bowie’s alter ego, Thomas Newton (Dragan Bakema), dat ons meeneemt door zijn leven, dromen en obsessies. Daarnaast zijn o.a. Noortje Herlaar, Pieter Embrechts en Holly Mae Brood op het toneel van het oude Luxor Theater te zien. Lazarus is een reis die wordt omlijst door songs als ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘Heroes’ en ‘This is not America’. Ook hoor je het nummer ‘Lazarus’, dat op Bowie’s allerlaatste album Blackstar is uitgebracht.
 
Ivo van Hove
David Bowie creëerde het stuk samen met Ivo van Hove. Van Hove, regisseur en directeur van Internationaal Theater Amsterdam, maakte over heel de wereld gelauwerde voorstellingen met topacteurs als Jude Law en Bryan Cranston.
Lazarus wordt in Nederland geproduceerd door Stage Entertainment Nederland in samenwerking met Robert Fox en Jones/Tintoretto Entertainment en The New York Theatre Workshop.
 
Voorstelling: LAZARUS. David Bowie’s laatste meesterwerk
Speeldata: 22 april t/m 10 mei 2020
Locatie: oude Luxor Theater
Tickets en info: www.luxortheater.nl
Zondag, 1 september is Ivo van Hove te zien in de laatste aflevering van VPRO Zomergasten.
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------