Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Wandelen in de Achthoek van 4 t/m 7 juli 
 
De Achterhoek is al sinds jaar en dag een aantrekkelijke combinatie van cultuur en natuur. Bijzondere musea, pittoreske stadjes, zeldzame mooie tuinen en natuurlijk het prachtige coulisselandschap zijn de bekende ingrediënten van een vakantie in één van de mooiste streken van ons land.
Veel minder bekend is dat de Achterhoek haar bezoekers en inwoners ook één van de mooiste en zonder meer de meest charmante wandelvierdaagse van het land biedt; de Barchemse vierdaagse. In de volksmond, de “Barchemse”.
 
Dé charme is van de Barchemse is haar kleinschaligheid. Maximaal vijftienhonderd wandelaars nemen deel aan de kleinste wandelvierdaagse van Nederland. Voor de natuurliefhebber en de genieter is de “Barchemse” daarom een must. Wandelen in je eigen tempo. Geen massaal feest als bij de Nijmeegse vierdaagse, maar rust en ruimte gecombineerd met de gezelligheid die hoort bij een wandelvierdaagse.

Want gezelligheid én gastvrijheid staan in Barchem voorop. Vier dagen lang staat het dorp in het teken van de vierdaagse en organiseren de inwoners van Barchem met zichtbaar plezier het wandelevenement tot in de puntjes. De ongedwongen en goede sfeer is dan ook uniek. Naast sfeer en charme is de kracht van de Barchemse natuurlijk de prachtige wandelomgeving. De routes voeren door het prachtige en afwisselende landschap van de Achterhoek langs pittoreske dorpjes en stadjes, kastelen en boerderijen en natuurlijk de waterstromen waar de vier wandelingen naar genoemd zijn.

De eerste dag komt men langs de Wiersse, bekend als de mooiste tuin van Nederland met maar liefst 160.000 vierkante meter tuin, het gezellige Ruurlo en museum MORE in kasteel Ruurlo. In het fraai gerestaureerde Kasteel kunt u een bijzondere collectie schilderijen van de schilder Carel Willink bewonderen. Een absolute aanrader om na de wandeling of na de vierdaagse nog eens te bezoeken. Op dag twee loopt de route door het schitterende natuurgebied Hagenbeek om vervolgens via het buitengebied van Kastelendorp Vorden en Lochem weer terug te keren naar Barchem.

De derde dag voert de wandelaar oostwaarts. Langs het kerkdorp Gelselaar, gelegen op de grens tussen de Achterhoek en Twente loopt men naar Borculo. Een stadje met een rijk verleden. Dwars door het centrum loopt het riviertje De Berkel. Een terrasje pakken kan daarom langs het water of aan de voet van de kerk. De laatste dag begint met een stevige klim over de Kale Berg en de Lochemse Berg. Daarna voert de route via uitzicht op het prachtige kasteeltje De Cloese naar Lochem. En tot slot voert de route de wandelaar via kasteel Ampsen en het dorpje Exel langzaam maar zeker weer terug naar Barchem. De wandelingen zitten er weer op en het is nog even nagenieten voordat de rust in Barchem terugkeert. 

De Barchemse vierdaagse is voor de fanatieke én rustige wandelaar dan ook een echte aanrader. Rust, natuur gecombineerd met sfeer en gezelligheid een bijzondere combinatie en alleen mogelijk in Barchem, want zoals de titel van het Barchems volkslied al zegt: in Barchem kan alles ! De Barchemse vierdaagse vind plaats van 4 t/m 7 juli 2019. Meer informatie leest u op www.barchemse4daagse.nl 
 
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------