Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Optimaal genieten van de winter?
 
Als de koude ochtend je adem als wolkjes zichtbaar maakt. Als je je mouwen over je handen trekt omdat je je wanten bent vergeten. En als je iets vroeger op moet om de voorruit van de auto te krabben voor je weg kunt. Dán weet je waarom de winter het meest verfrissende seizoen is.
 
Maar ook figuurlijk kan de winter enorm opfrissen. Maak maar eens een winterse wandeling langs het Noordzeestrand. Met opgeslagen kraag en de wind door je haar maak je lekker je hoofd leeg en heb je ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten. En de winter is knus en gezellig: het is bij uitstek het seizoen om contacten ‘op te frissen’ bij een goed glas wijn of een mooie stoofschotel. Niet toevallig zijn de leukste feestdagen in de winter.
 
De winter volgens Vivaldi
Niet iedereen is een groot liefhebber van het laatste van de vier seizoenen. Ook Antonio Vivaldi toonde zich in het laatste sonnet van zijn meesterwerk Le Quattro Stagioni aanvankelijk weinig enthousiast over het winterseizoen: “Langzaam lopen over ‘t ijzige pad / Voorzichtig, uit angst om te struikelen”. Echter, in het slot van het allegro brengt hij de schoonheid van het jaargetijde op treffende wijze voor het voetlicht: “Plotseling breken de Sirocco, de Borea en alle andere winden / uit in een fel gevecht / Dit is de winter, hij brengt ons zijn eigen vreugde.” En terecht.
 
Goede voornemens
De winter is niet alleen de periode waarin de natuur tot stilstand komt. Dit is ook een tijd van vooruitblikken. Van plannen maken. En misschien wel goede voornemens. Bijvoorbeeld over je gehoor. Misschien vind jij – of je omgeving – dat daar wel iets aan te verbeteren valt. Merkte je van de zomer al dat je moeite kreeg met verstaan. Dat je minder van een muziekstuk genoot. Of dat de televisie harder moest. Dan is het juist nu een goed idee om een afspraak voor een gehoortest te maken. Bijvoorbeeld bij een zelfstandige HoorProfs vakaudicien. HoorProfs audiciens zijn kleinschalige, zelfstandige audicienbedrijven die kwaliteit, persoonlijke aandacht en vakkennis hoog in het vaandel hebben staan. Zij leveren de beste hoorzorg die je je kunt wensen.
 
Een andere zorgverzekeraar?
Het eind van het jaar is ook bij uitstek de tijd om je te buigen over je zorgverzekering. Immers, met ingang van het nieuwe kalenderjaar kun je overstappen naar een andere verzekeraar. Dat kan interessant zijn, bijvoorbeeld als je zorgkosten veranderen. Als je te maken hebt met beginnende slechthorendheid is het raadzaam om daar eens goed naar te kijken.
 
HoorProfs in de buurt
Wil je de dienstverlening van een HoorProfs vakaudicien zelf ervaren? Met zo’n 110 winkels verspreid over Nederland is er altijd wel eentje in de buurt. Ga naar www.hoorprofs.nl voor de dichtstbijzijnde vestiging.
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------