Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

 
50plusmatch-1.jpgDinsdag werd ik na mijn tai chi les uitgenodigd voor een kop koffie door een van de vrouwen van ons vaste clubje. Ik heb nog appelgebak over van de Pinksterdagen en mijn buurvrouw, die net terug is van haar vakantie in Duitsland komt ook, zei ze. Die buurvrouw kende ik, zij is de 80-jarige vrouw, die nu ruim 2 maanden een fijne relatie heeft met een vitale 88-jarige man.

Na wat gepraat over koetjes en kalfjes vertelde zij haar verhaal. Voor de 1e date had zij een kop koffie voorgesteld bij een van der Valkhotel in de buurt. Daar is op zich niks bijzonders aan, veel mensen spreken daar af voor een 1e date, omdat je daar vrij anoniem bent. Tijdens die ontmoeting vertelde hij haar enthousiast over zijn caravanvakantie in Kroatië. Hij had zich afgelopen zomer aangesloten bij een caravanreis, die georganiseerd was door de ANWB. Omdat hij alleen was vond hij dat gezelliger en veiliger. Zij was onder de indruk dat een 88 jarige man nog wel zo vitaal was dat hij dat hele stuk alleen ging rijden.

De date was zo gezellig dat hij haar uitnodigde om in zijn auto mee naar zijn huis te rijden, zodat hij haar de caravan kon laten zien. Dus liet zij haar eigen auto bij van der Valk staan en ging met hem mee. Goh, zei ik, dat je dat durft, je kent hem immers net! Ach, zei ze met een lach, ik heb vroeger bij het bureau van statistiek gewerkt. In die tijd kwam ik met mijn vragenlijst alleen bij de mensen thuis. Ik kan goed inschatten met wie ik te maken heb en bovendien ben ik niet bang. Hij ontpopte zich als een voorbeeldig gastheer. Ze kreeg een heerlijke lunch bij hem thuis met knapperig brood dat hij zelf met een broodmachine had gebakken.

Daarna bracht hij haar netjes terug naar haar auto bij het van der Valkhotel. Ik woon hier dichtbij, zei ze, wil je mijn huis ook zien? Rijd maar even achter me aan. Zo gezegd, zo gedaan. Ze raakten niet uitgepraat en hij stelde voor om samen uit eten te gaan. Dus die date heeft de hele dag geduurd (?) vroeg ik. Ja, zei ze glunderend, er was een enorme klik tussen ons. Hij is toen wel netjes naar huis gegaan. De week daarop was hij het hele weekend bij mij te gast, maar heeft hij in de logeerkamer geslapen. Daarna sloeg de vlam in de pan en was er geen houden meer aan.

Ik keek kennelijk zo verbaasd, dat ze glimlachend zei: Waarom wachten op onze leeftijd? We hebben misschien nog maar een paar jaar samen te gaan. Deze korte vakantie in Duitsland was een stedentrip en daarom hebben we een hotel geboekt. Van de zomer ga ik graag met hem mee als hij weer een caravanvakantie boekt via de ANWB naar Zuid-Europa. We moeten alleen nog uitzoeken waar naartoe. Het lijkt me reuze gezellig om met andere caravanbezitters samen zo'n reis te maken. Ze straalde bij het vertellen van dit verhaal..
Toen ik na deze koffievisite op mijn fiets naar huis reed, was ik helemaal in de war. Waarom ben ik altijd zo voorzichtig? Stel ik me niet genoeg open, ben ik domweg te angstig? Weliswaar ben ik 10 jaar jonger dan zij, maar ik heb ook niet meer alle tijd van de wereld.

Sixty
 
 

-----------------------------------------------------------

 
VIjftig+ Magazine verschijnt 11x per jaar
Actieprijs jaarabonnement: € 14,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Een collectief abonnementstarief voor leden van
seniorenverenigingen sturen wij op aanvraag
Redactie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Adverteren:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 072 5715013