Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Senioren in beweging om fit en vitaal te blijven

Den Haag staat in de maand oktober volledig in het teken van ouderen en vitaliteit. Onder het thema “Senioren in beweging” wordt oktober dan ook omgedoopt in de ‘Maand van de Vitaliteit’. Uiteenlopende organisaties gericht op ouderen organiseren activiteiten die worden gebundeld op de website www.maandvandevitaliteit.nl. Daarnaast verschijnt een speciale festivalkrant die eind september wordt verspreid via de Posthoorn. De activiteiten zijn voor een ieder toegankelijk en veelal gratis bij te wonen. Voor houders van de Ooievaarspas worden daarnaast ook enkele acties georganiseerd. Doelstelling van de Maand van de Vitaliteit is om senioren letterlijk & figuurlijk in beweging te krijgen.

Senioren in beweging

In de Maand van de Vitaliteit komen senioren samen met anderen in beweging. Letterlijk, door deel te nemen aan allerlei sportieve activiteiten in wijkcentra. Maar ook culturele, informatieve en activiteiten om digitaal vaardig te worden maken deel uit van het programma. De gemeente beoogt hiermee ouderen te overtuigen van de noodzaak betrokken en vitaal van geest te blijven, ondanks mogelijke toenemende kwetsbaarheid. Met de activiteiten kunnen ouderen vrijblijvend kennis maken en nieuwe interesses opdoen. Op deze manier ontstaat levensplezier en kan een bijdrage worden geleverd aan het  bestrijden van eenzaamheid. De aftrap op 2 oktober bestaat uit een gezamenlijke lunch met dansworkshops, voor maar liefst 400 deelnemers in het Zuiderstrandtheater. Daarnaast zijn er in oktober speciale theater- en muziekvoorstellingen voor senioren en organiseert de Haagse Hogeschool op 14 oktober een symposium over het belang van vitaliteit en het voorkomen van eenzaamheid.                                           

Iedereen die activiteiten organiseert voor en met senioren kan aanhaken, indien de activiteit bijdraagt aan vitaliteit van senioren en eenzaamheid tegen gaat. Organisaties kunnen zich nog aanmelden voor deelname aan de Maand van de Vitaliteit via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of hun activiteit direct aanmelden via www.maandvandevitaliteit.nl. De Maand van de Vitaliteit wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag.

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013