Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Mantelzorger, voordat je het weet ben je het. En zonder dat je het in de gaten hebt, wordt de zorg intensiever. Daarom is het belangrijk om regelmatig te ontspannen.

Vaak zijn er al jaren voorbij voordat een mantelzorger in de gaten heeft dat hij mantelzorg verleent. Meestal wordt die zorg sluipenderwijs steeds meer. Op een gegeven moment kom je als mantelzorger niet meer aan jezelf toe. Wanneer je daar achter komt, kan je al overbelast zijn.  Overbelasting kan zowel lichamelijk als psychisch zijn. Veel mantelzorgers geven 24-uurs zorg. Zij zijn er voortdurend mee bezig, kunnen niet even een stapje terug doen en aan zichzelf denken.

Handen-in-Huis regelt door het hele land vrijwilligers die de mantelzorger vervangt, minimaal 2 nachten, 3 dagen. Hierdoor kan de hulpvrager langer thuisblijven omdat de mantelzorger het langer volhoudt. Alle zorg die er geregeld is kan gewoon doorgaan. Dat geeft rust. De verzorgde blijft gewoon thuis en alles wat hij gewend is blijft hetzelfde, alleen wordt de zorg nu door een ander ingevuld. En dat is voor de mantelzorger ook wel eens prettig.

Aan vervangende mantelzorg door Handen-in-Huis hoeven nagenoeg geen kosten verbonden te zijn. De meeste zorgverzekeraars kennen een vergoeding hiervoor. Kijk voor informatie op de website of neem contact op met Handen-in-Huis. Bent u geïnteresseerd in vervangende zorg, minimaal 2 nachten, 3 dagen dan kunt u bellen naar Handen-in-Huis, tel. (030) 659 09 70. Voor informatie kijk op www.handeninhuis.nl

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------