Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Het Lago di Garda is een ideale vakantiebestemming. Vooral in het zuidelijk deel, daar waar de hoge rotskust plaats maakt voor een lieflijk heuvelgebied met olijfbomen, wijngaarden en oleanders, zijn gezellige kustplaatsjes te ontdekken.

Een hop-on/hop-off  boottocht is de uitgelezen ontdekkingsreis. Vertrek uit het gezellige haventje van Desenzano en vaar via het schiereiland Sirmione met thermale baden en oud-Romeinse opgravingen (hop-off!) naar de zuid-oostkant van het meer. Van Peschiera naar Bardolino (wijn!) volgt u de kustlijn met grote campings, pretparken en waterparadijzen.  Na het toeristenplaatsje Garda steekt u de 20 kilometer oost-west per boot weer over naar het historische Salo (hop-off!).

Vanuit de baai van Salo en met uitzicht op de morenenheuvels verschijnt Desenzano weer. De zuid-west kant van het Gardameer is een relatief rustige streek met authentieke dorpjes. De toeristische trekpleisters zijn meer familiair van karakter. De strada dei sapori en dei vini is een aanrader: de olijfolie en de chiaretto (rosé) uit deze streek zijn beroemd. Tussen de grotere plaatsen Desenzano en Salo ligt het vakantiepark Residence Riai in Moniga del Garda: een ruim opgezet kleinschalig appartementencomplex met meerdere zwembaden, 2 tennisbanen en verblijfmogelijkheden voor 2 tot 8 personen. (www.italsol.com). Bovendien is dit een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan steden als Milaan, Venetië, Bergamo en Verona.

En ’s avonds? Op elk pleintje en in elk steegje is er wel op loopafstand een Trattoria waar je die overheerlijke knapperige pizza of die spaghetti alla frutta del lago kunt eten. En alles voor acceptabele prijzen.

Meer informatie:www.italsol.com

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------