Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Nieuw project moet buurtparticipatie vergroten en woonomgeving leefbaarder maken

Resto VanHarte start eind mei met het project ‘Geef je Buurt een Boost’. In 20 steden in het land organiseert Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd een serie activiteiten om buurten letterlijk een boost te geven. Het doel is om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen en te laten participeren in het leefbaarder maken van hun eigen woonomgeving.

‘Geef je Buurt een Boost’ gaat in elke stad van start met de BuurtBBQ. Deze barbecues vinden eind mei plaats op 20 locaties door het hele land. Iedereen kan bij dit buurtfeest aanschuiven om gezellig mee te eten. De BuurtBBQ is de eerste in de serie bijzondere activiteiten en sluit af met een evenement getiteld ‘Heel de buurt kookt’ in juli 2017.

Met het project ‘Geef je Buurt een Boost’ wil Resto VanHarte een belangrijke stap maken in het betrekken van buurtbewoners in steden waar Resto VanHarte actief is. “Met de BuurtBoost-activiteiten willen we buurten een gezicht geven en de bewoners actief betrekken in de organisatie en de uitvoering. Daarmee leggen we verbinding tussen de eettafel, gezelligheid, inclusiviteit en de werkwijze en missie van Resto VanHarte. Samen eten bij Resto VanHarte leidt tot een betere buurt”, aldus Rob Kars, directeur Resto VanHarte.

‘Geef je Buurt een Boost’ is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Resto VanHarte wil de eenzaamheid en het sociaal isolement waartoe dit kan leiden onder de aandacht brengen. En dit actief bestrijden door mensen met elkaar in verbinding te brengen zodat zij samen kunnen koken en eten, en vooral zelf kunnen bijdragen aan een leefbare gemeenschap. Inmiddels zijn er ruim 35 Resto’s door het hele land. Een agenda staat op de website: www.restovanharte.nl/onze-restos/resto-agenda

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013