Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Ook burgemeesters en wethouders laten ouderen genieten van verhalen

Op vrijdag 7 oktober aanstaande, Nationale Ouderendag, organiseert de Leescoalitie voor de vierde keer een Nationale Voorleeslunch voor ouderen, waarbij door het hele land wordt voorgelezen aan ouderen in bibliotheken en zorginstellingen. Lokale en landelijke bekendheden lezen hierbij een speciaal voor deze gelegenheid door Jan Siebelink geschreven verhaal voor. Naast tientallen burgemeesters, wethouders, Voorleeskampioenen en andere vrijwilligers lezen ook Jan Siebelink zelf, Marjan Berk en Gerard Joling voor.

Het voorlezen van verhalen geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Zo kan het een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. In het kader van 2016 Jaar van het Boek, waarin de gedachte centraal staat dat er voor iedereen een boek is, zijn er dit jaar meerdere versies van het Nationale Voorleeslunchverhaal; naast een Friese zijn er ook een braille- en een gesproken versie verschenen.

Bibliotheken door het hele land grijpen de Voorleeslunch aan om hun banden met zorginstellingen en lokale politiek te versterken, door burgemeesters en wethouders uit te nodigen te komen voorlezen. Veel politici geven hier gehoor aan. Kijk voor een overzicht van alle Voorleeslunches op www.nationalevoorleeslunch.nl/locaties. Dit overzicht wordt dagelijks aangevuld.

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013