Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Nog enkele vrijwilligers nodig

Elke week een uurtje wandelen in een rustig tempo, met onderweg aandacht voor de natuur. Dat is Gezond Natuur Wandelen, een groot succes op meer dan 40 locaties in het land. Bedoeld voor mensen die meer willen bewegen en dat graag samen met anderen doen.
In Amsterdam Noord start op vrijdag 1 maart om 10.30 uur een Gezonde Natuur Wandeling vanuit Espressobar Coffee Trails aan de Johan van Hasseltweg 112 in Amsterdam. Deze locatie ligt vlakbij het Vliegenbos en is de ideale plek om na afloop van de wandeling koffie of thee te drinken. Er wordt gestart met een maandelijkse wandeling, maar als er meer vrijwilligers zijn, is het de bedoeling om wekelijks te wandelen.
 
De wandelingen zijn eenvoudig van opzet: een uurtje in rustig tempo met twee begeleiders op dezelfde dag, tijdstip en locatie. Tijdens de wandelingen wordt de natuur of het groen in de stad opgezocht en wordt er kort 1 of 2 keer iets over de actuele natuur verteld. Na de wandelingen wordt er gezamenlijk koffie gedronken. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Meewandelen is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.
 
Vrijwillige begeleider worden?
Denkt u erover mee te wandelen? Van harte welkom op vrijdag 1 maart. Wilt u meehelpen als vrijwillige begeleider? Dan zijn we daar heel erg blij mee. Per wandeling streven we naar twee begeleiders. Nieuwe begeleiders krijgen een gratis dagcursus van de wandelbond (KWBN) en een EHBO-cursus aangeboden. Dus wandelt u graag? Doet u dat graag in een groene omgeving? Wilt u het enthousiasme voor de natuur en/of het wandelen overbrengen op anderen? Meld u dan aan!
 
Informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie, bezoek dan de website: www.gezondnatuurwandelen.nl. Wilt u begeleider worden, neem dan contact op met Martijn Struijf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 139 72 301.
 
Gezond Natuur Wandelen is mede mogelijk gemaakt door de Provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Brabant, Fonds Nuts Ohra, de Provinciale Landschappen en lokale partners.

 

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013