Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Jaap, Fred en Bertus hebben er zin in. "Ik ben al in geen jaren meer naar het strand geweest. De laatste keer was met de kinderen", zegt Mw. Kok terwijl ze met een glimlach het zonnetje aanbidt. Met stok en een helpende hand kruipt Jaap in de Goede Doelen Bus. 

Rollators in de achterbak, dames op de achterbank en de mannen voorin. "Op naar Zandvoort", Giel Schuffelers, eigenaar BusterRent en initiatiefnemer van de Goede Doelen Bus, is voor de gelegenheid chauffeur. We hebben d'Oude Raai nog niet verlaten als Jaap de eerste schuine mop tapt. In Zandvoort schijnt volop de zon. Nadat iedereen over de boulevard naar beneden is geloodst, klinkt het "Ooooohh's en aaahh's". "Kijk nou hoe prachtig, de zee".

En terwijl iedereen geniet van de frisse zeelucht, vertelt Bertus hoe hij als jonge man 'bij toeval' op het naaktstrand terecht kwam en daar zijn ogen uitkeek. Waarop Jaap uitlegt, hoe zijn vader als verkenner van de Geallieerde troepen het strand moest inspecteren en monsters nam om te kijken welk materiaal daar aan land kon komen. Het is de generatie van bescheidenheid en tevredenheid. De kroketten in de 'Haven van Zandvoort' worden gretig verorberd als ware het een sterren-lekkernij. 

Giel kijkt voldaan naar zijn gasten. Hij is 5 jaar geleden met 1 oud busje begonnen op een gratis parkeren parkeerterrein in Buitenveldert. Met een scanner, mobiele pinautomaat, en een houten clipboard voor het tekenen van het huurcontract en de bus zelf was ons mobiele kantoor. "Klanten vonden het prachtig en gunden het ons". Nu, 5 jaar later, rijden er 24 bussen rond bij BusterRent. Bij het Amsterdamse busverhuurbedrijf gaat alles via de iPad. Van reserveren tot inchecken en afhalen. "Waar anderen EUR 0,25 per kilometer vragen, rij je bij ons kilometervrij". 

Het idee Goede Doelen Bus is vorig jaar geboren. "Ik heb af en toe een bus vrij en wilde met dit gegeven iets voor de medemens doen. Vorig jaar hebben we via het Parool 'Amsterdammer helpt Amsterdammer' de slaapkamer van een 6 jarig jongetje in Noord verbouwd, dat nog bij zijn moeder sliep. Nu dus een dagje strand met de bejaarde bewonders van d'Oude Raai. Op deze manier ondernemen we maatschappelijk en geven we wat terug aan de ander. Ken je mensen die wel een uitje of een busje kunnen gebruiken? Ideeën en tips zijn welkom via de site: www.busterrent.nl of via https://www.facebook.com/www.busterrent.nl De Goede Doelen Bus rijdt vanaf nu regelmatig.

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013