Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Haarlem acht weken lang dé bloemenstad
 
In april en mei is Haarlem dé bloemenstad van Nederland. In deze periode staan niet alleen de bloemenvelden rondom de stad in bloei, ook Haarlem zelf biedt extra geur en kleur. Onder de noemer Haarlem bloeit! zijn er evenementen, tentoonstellingen en activiteiten die met de bloem te maken hebben.
Zo laat de stad zien hoe je kunst, cultuur en bloemen feestelijk met elkaar kunt verweven. Natuurlijk zijn ook de vele restaurantjes, cafeetjes en winkelstraatjes van de historische binnenstad in voorjaarsstemming!
 
Musea in bloei
Tijdens Haarlem bloeit! zijn er in drie musea maar liefst vier tentoonstellingen waar bloem en groen tot leven komen. In Teylers Museum ontdek je bij 200 Soorten Groen botanische tekenkunst rond 1800 van de vermaarde broers Franz en Ferdinand Bauer; en in het prentenkabinet is de expositie Bloemenweelde ingericht met fantastische bloemtekeningen vanaf de zeventiende eeuw tot nu. Bij Frans Hals Museum in Bloei wordt de spannende synergie opgezocht tussen keramiek, design, oude meester en verse bloemen. En Museum Haarlem laat je kennismaken met het verhaal van de opkomst en ondergang van de Haarlemse bloemenindustrie tussen de achttiende en twintigste eeuw.
 
Kathedraal in bloei (5 t/m 13 april)
De Nieuwe Bavo bloeit is een indrukwekkend bloemevenement in de imposante Nieuwe Bavo, die door 150 studenten wordt omgetoverd in een sprookjesachtige locatie. De kathedraal, die samen met onder meer de Sagrada Familia in Barcelona in de Top 5 staat van belangrijkste kerken in Europa, biedt tien dagen lang een spectaculair schouwspel van kleur, geur en licht.
 
Stad in bloei (13 en 14 april)
De intocht van het Bloemencorso Bollenstreek in het weekend van 13 en 14 april wordt door de stad aangegrepen voor een afwisselend cultureel programma. Zo is er de ZontaWalk die je op de zaterdagavond dwars door de historische binnenstad leidt naar bijzondere plekjes met (buiten)optredens. Het DJ-en feestcollectief Je Suis Energy houdt een parade met spectaculaire straatacts. Voor families is er zaterdag een muzikaal Kindercorso op de fiets, waarvoor iedereen zich kan aanmelden. En voor wie zich verder in de geschiedenis van de stad en de tulp wil verdiepen, biedt de VVV een Tulpomania-wandeling, die je ook als gratis audiotour kunt downloaden.
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------