Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Bijvoorbeeld wanneer ik twee mensen hand in hand zie lopen op straat"

Pia Douwes in Vijftig+ Magazine: 

Ik ben een gelukkig en gezond mens en voel mij bevoorrecht dat ik iets positief kan bijdragen aan de maatschappij. Dat vind ik vanzelfsprekend. Ik probeer mijn publiek gelukkig te maken met mijn muziek, zodat ze even de zorgen van de dag kunnen vergeten.

De begenadigde danseres, zangeres en actrice brak buiten Nederland door met de musical Elisabeth in Wenen. Ze staat sindsdien in Oostenrijk, Duitsland en Nederland op het toneel. Deze wintermaanden schittert Pia in de Nederlandse theaters met de voorstelling A Midwinter’s Tale. Ik bezocht deze voorstelling in Hoogeveen en ik was helemaal onder de indruk van haar, wat een energie en uitstraling heeft deze charmante vrouw. Met haar hemelse stem vult zij de theaterzaal met heel veel warmte en gezelligheid. Nadat ik genoten had van deze fantastische performance, had Pia even tijd voor een interview. Tijdens dit vraaggesprek vertelt ze heel openhartig over haar leven en de zaken die zo belangrijk zijn voor haar.

Kun je jezelf in 5 woorden typeren?“Dat vind ik heel moeilijk. Anderen zien mij vaak heel anders. Ik ben gepassioneerd in mijn werk en in mijn dagelijkse leven. Ik doe altijd alles met volle overgave. Ook ben ik empatisch, oplossingsgericht en flexibel, ik moet mij constant aanpassen. En perfectionistisch, dat hoort ook bij mij.”

Je werkt in drie landen. Voel je je Nederlandse, Duitse of Oostenrijkse? “Ik voel mij meer een wereldburger, een kosmopoliet. Ik ervaar meer landen als mijn thuis. Ik ben er niet zo mee bezig. Ik kan heel makkelijk switchen, ik droom zelfs in drie talen. Ik pas mij snel aan.” Ik reserveer een tafel voor 4 personen in je favoriete restaurant. Wie nodig je uit?“Ik wil gewoon mijn hele familie uitnodigen, dat zijn mijn ouders, mijn broers, hun partners en hun kinderen. Ik hou van ze. Maar als ik echt moet selecteren, dan zou ik mijn drie broers kiezen.” (Redactie: uit Vijftig+ Magazine, februari 2017)

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013