Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Tijdens deze vaartocht op zondag 11 september door het Ilperveld, ten noorden van Amsterdam, zie je de eerste tekenen van de aankomende herfst. Je gaat op zoek naar spinnen en andere insecten en genieten van de mooie sfeer op het water tussen de vele eilandjes.
 
Laat je door de schipper varen naar een van de vele eilandjes in het Ilperveld. Hier wandel je over trilveen, langs legakkers en petgaten. 
 
De grond trilt soms onder je voeten, de aarde beweegt! Over het knuppelpad loop je door het Berkenbos, spannend. Op de Zuiderschorren staat nog een echt broekbos met bijzondere flora, fauna en broeihopen voor ringslangen. De herfst nadert en dat is te zien aan de zwammetjes en paddenstoelen die tevoorschijn komen. Het is nu ook de tijd voor spinnen en andere insecten. Mogelijk zie je de mooie tijgerspin die hier voorkomt. De gids van Landschap Noord-Holland legt uit en vertelt over de specifieke eigenschappen van de planten en dieren en hoe het komt dat ze hier groeien en leven. Heb je een verrekijker, neem deze dan mee. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.
 
Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan.
Zondag 11 september van 13:30 tot 15:30 uur.
Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.
 
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor uw seniorenvereniging?

-----------------------------------------------------------