Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Het terrein rondom de oude kerncentrale van Wunderland Kalkar lag er verlaten bij toen de Nederlandse ondernemer Hennie van der Most in 1995 de mogelijkheden van het enorme terrein inzag. Hij besloot om het industriële erfgoed in te zetten voor toeristische doeleinden door er een hotel, restaurants, thema cafés en een familiepark te vestigen.
 
De oude gebouwen op het terrein kregen nieuwe functies zoals een reusachtige lobby, waar nog steeds details van de kerncentrale zichtbaar zijn. De voormalige koeltoren neemt een prominente plek in op het terrein en vormt daarmee het beeldmerk van de onderneming. Hij is dan ook van heinde en verre te zien.

Nieuwe energie
De formule van Hennie van der Most bleek een succes. In het buffet-restaurant kun je de hele dag door smullen: ‘s ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet, in de middag en avond een gevarieerd warm en koud buffet en voor tussendoor snacks, koffie en thee met gebak. Direct aan de Hotelbar liggen de bowling- en kegelbanen. Of daag elkaar uit voor een potje midgetgolf. Liever iets intensievers? Sla dan een balletje op de tennisbaan of bezoek de fitnesszaal. Het is maar net waar je zin in hebt!
 
Ontdek de omgeving
Wunderland Kalkar is gelegen in de Duitse regio Nederrijn. Je zult je erover verbazen wat er allemaal te zien is. In de Nederrijn vind je een typisch landschap, dat wordt bepaald door de Rijn. Tijdens je wandel- of fietstocht kom je langs dijken, zijrivieren en weilanden. In de dorpen in de omgeving vind je gebouwen en straten met een middeleeuwse uitstraling. Zo staat in het centrum van Kalkar een gotisch gemeentehuis dat stamt uit de zestiende eeuw. Ook vind je hier de gotische St. Nicolaikerk. Bij de stadsmuur zijn sporen te zien van de oude haven van deze voormalige Hanzestad.
 
Kom all-in genieten op deze bijzonder locatie net over de grens bij Arnhem en Nijmegen.
Wunderland Kalkar
Griether Str. 110-120
D-47546 Kalkar
www.wunderlandkalkar.eu
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0900-2345600 (10ct/min)
 
voor 50-plussers

-----------------------------------------------------------

 
VIjftig+ Magazine verschijnt 11x per jaar
Actieprijs jaarabonnement: € 14,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Een collectief abonnementstarief voor leden van
seniorenverenigingen sturen wij op aanvraag
Redactie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Adverteren:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 072 5715013