Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

 
Meer dan 50 jaar geleden maakte ze haar entree als singer-songwriter op het legendarische Woodstock festival. Iedere bezoeker van dit befaamde popfestival raakte onder de indruk van het bloemenmeisje met de prachtige stem. De Nederlanders sloten haar in hun hart, haar nummer Beautiful People werd hier een grote hit. Een half jaar later in maart 1970 volgde Lay Down (Candles in the Rain) dat nummer één werd en tevens haar Amerikaanse doorbraak betekende.
 
Begin jaren zeventig was de hippietijd voorbij, maar Melanie is er nog steeds. Ze is inmiddels weliswaar op leeftijd, maar nog steeds erg geliefd in ons land. “Weet je dat in 1 op de 3 Nederlandse families nog een Melanie voorkomt? Dat moet wel iets met mij te maken hebben, toch?” Vorig jaar trad ze samen met haar getalenteerde zoon Beau-Jarred op, hij begeleidde haar op de gitaar. Deze concerten waren in zeer korte tijd uitverkocht en een groot succes. Daarom heeft ze plannen om volgend jaar weer terug te komen. Nieuwsgierig hoe het met haar gaat, had Vijftig+ een telefonisch interview.
 
Met een typische Amerikaanse tongval neemt ze de telefoon op en door de storende telefoonlijn klinkt haar gulle lach: “Hello Mirjam, how are you? Nice to speak with you.” Hoe gaat het met u? “Heel goed, ik heb vandaag een hele bijzondere dag. Lang geleden in 1974 heb ik in The Theatre Royal, Drury Lane in Londen opgetreden. Ik kan het mij nog goed herinneren; het publiek was zo enthousiast. Ik hoorde dat van deze avond 10 nummers worden geselecteerd en uitgebracht worden op elpee. Op 21 september, de internationale dag van de vrede, verschijnt het. Dit is zo bijzonder, ik verheug mij er erg op.” Lees het gehele interview in de juli editie van Vijftig+ Magazine! 
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------