Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

De Veluwe is een van de populairste vakantiegebieden in eigen land en dat is niet voor niets. Er zijn dan ook tal van hotels op de Veluwe die een goede uitvalsbasis zijn om dit indrukwekkende Gelderse stuk natuur te ontdekken.

In het Nationaal Park de Hoge Veluwe leven allerlei verschillende dieren; van herten en reeën tot hele kleine diertjes, zoals bijzondere vlinder- en vogelsoorten. Wie het Nationale Park De Hoge Veluwe bezoekt om dieren te zien die in het wild leven, zal in de eerste plaats denken aan een ontmoeting met groot wild. De Grote Vijf van Nederland; het wilde zwijn, de ree, de das, de vos en het edelhert komen allemaal voor op de Veluwe. Ook de moeflon, een bijzondere schapensoort, gedijt goed op de Veluwe. In het bezoekerscentrum wordt in de nachtzaal de zonsopgang en zonsondergang nagebootst. Zo is het net alsof u live meemaakt hoe het is als de dieren ontwaken en tot leven komen als er geen mensen meer te bekennen zijn.

Activiteiten op de Veluwe

Op de Veluwe is het heerlijk rondfietsen. Als u overnacht in een van de hotels op de Veluwe, kunt zich makkelijk een of meer dagen vermaken door eindeloos te wandelen of per fiets te cruisen over de Veluwe, naar de musea of de wild-observatiepunten. Hiervoor is dan ook het bekende witte fietsenplan, wat inhoudt dat er een aantal witte fietsen zijn waarop iedereen gratis mag rondfietsen door het park. Er zijn ook speciale fietsen te huur, zoals een rolstoelfiets, een blauwe fiets, een elektrische fiets, tandems en diverse andere fietsen. Er is natuurlijk geen enkele garantie, maar de kans op een ontmoeting met een van de indrukwekkende dieren die hier in het wild voorkomen, is zeker aanwezig. Om de kans te vergroten,  kunt u spoorzoeken met de boswachter, of op excursie met een natuurgids.

Musea op de Veluwe

In het park zijn maar liefst drie musea. Het Kröller Müller Museum is wereldberoemd vanwege de collectie schilderijen van Vincent van Gogh. Maar ook werken van andere grote meesters, zoals Piet Mondriaan en Pablo Picasso, en tijdelijke tentoonstellingen zijn hier te bewonderen. De beeldentuin van het Kröller Müller Museum is wereldberoemd, vanwege de beelden van onder andere Rodin. Het Museonder is het eerste ondergrondse museum ter wereld en is gevestigd in het Bezoekerscentrum. De tentoonstelling neemt je diep mee de bodem in, tot aan het middelpunt van de aarde en laat allerlei curieuze dingen zien. Jachthuis Sint Hubertus ligt aan een prachtige vijver in een populair wandelgebied. Paleis Het Loo staat aan de rand van Apeldoorn en is, nadat het tot 1984 als Koninklijk Paleis heeft gediend, tegenwoordig een museum. De koninklijke vertrekken zijn nog te bezichtigen en in de paleiselijke tuinen is het heerlijk wandelen.

Hotels Veluwe

Ook zin om de Veluwe te ontdekken en rond te toeren op een witte fiets, onder de grond te gaan, minimaal een dier van de Grote Vijf te kunnen scoren en te genieten van de bijzondere flora en fauna van de Veluwe, kijk dan bij hotels Veluwe en kies een leuk hotelarrangement

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013