Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Stanley Burleson in Vijftig+ Magazine: 

Ik ben een grote optimist. Wat er ook gebeurt, mijn glas is altijd halfvol. Als er een probleem is, zoek ik meteen naar een oplossing. Van tegenslagen leer ik, vaak kom ik er sterker uit en geniet dan meer van de mooie dingen in het leven.

Regelmatig kruipt deze allround showman in de huid van een ander in een theatervoorstelling, maar wie is Stanley Burleson eigenlijk zelf? Onlangs is hij vijftig geworden en heeft dit groots gevierd met een concert in het DeLaMar theater. Het is hoog tijd voor een kennismaking! Ik had een zeer prettig gesprek met deze entertainer over zijn enthousiasme voor het vak en hoe hij in het leven staat. 

Kun je jezelf in vijf woorden typeren? “Evenwichtig, gesloten, gepassioneerd, perfectionistisch en een gevoelsmens. Ook houd ik beslist niet van confrontaties, ik vind het ontzettend vervelend en vermoeiend als er spanning is.” Hoe ervaar je het ouder worden? “Het verbaast mij dagelijks dat ik al vijftig jaar ben. Het gaat allemaal zo snel. De tijd mag van mij eigenlijk wel wat langzamer gaan. Dat komt ook doordat ik een druk en zinvol leven heb. En dat is wel weer een goed teken.

Als je je verveelt dan gaat de tijd erg langzaam en daar heb ik gelukkig geen last van. Ik vind het geestelijk ouder worden heerlijk. Ik word rustiger en ik ben zekerder van mijzelf. Ik maak mij minder druk om wat anderen van mij denken. Ik heb mijn leven beter onder controle en wat ik doe vind ik leuk. Ik moet niet meer zoveel en ben sneller tevreden.” 

Hoe blijf je lichamelijk in goede conditie? “Met frisse en positieve energie bezoek ik elke morgen de sportschool. Ik ben dan een half uurtje met die apparaten bezig en dat zorgt ervoor dat ik de rest van de dag fit ben. Ik heb een fysiek zwaar beroep, dus ik moet er wel voor zorgen dat mijn lijf in goede conditie blijft.” 

Je bent ambassadeur voor de Nierstichting. Hoe belangrijk is vrijwilligerswerk voor je en waarom heb je deze stichting gekozen? “Mijn vader was nierpatiënt, de laatste acht jaar van zijn leven werd hij gedialyseerd. Drie keer per week lag hij gedurende vier uur aan het dialyse apparaat om zijn bloed te zuiveren. Dat had een enorme impact op zijn leven. Zonder dialyse was mijn vader direct gestorven. Toen ik werd gevraagd om ambassadeur te worden, heb ik dit met mijn vader overlegd en hij vond het fantastisch. Mijn stem is te horen in diverse commercials en filmpjes. En ik presenteer hun evenementen. Op deze manier kan ik wat terug doen voor de Nierstichting.” (Redactie: uit Vijftig+ Magazine, maart 2017)

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------